Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri10172018

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

sanja petricevic 94X120Sanja Petričević, rođena je 1. 06. 1977. godine u Požegi. Pisanjem priča a koje su (veoma važno za napomenuti) odraz istinitih ljudskih sudbina, bavi se većnekoliko godina. Iznimno je komunikativna, stoga je veseli raditi s ljudima koji su spremni svoje životne priče ali i iskustva podijeliti s drugima. Napokon, ne kaže se uzalud kako upravo život piše najuzbudljivije priče. Tematika njenih priča je uistinu raznolika, dakle od zdravstvenih, socijalnih, ljubavnih ili čak tabuiziranih tema poput duševnih oboljenja ili čak raznoraznih ovisnosti. Poanta cijele ove priče jest u tome da se ovim putem zapravo žeila dokazati čitateljima kako niti jedan problem, ma kakvim se činio, nije nerješiv, te kako uvijek postoji izlaz iz svake, pa i najteže životne situacije. Svoje uratke već treću godinu objavljuje u revijalnim izdanjima (časopisa Moja tajna i Moja sudbina ) čija je honorarna suradnica.

''SVI SU NEGDJE OTIŠLI, AL' NITKO SE NE VRAĆA''

Treći je dan Božića. Prohladno, osunčano nedjeljno jutro, koje se bori sa mrazom i pretvara se u dan, obasjan, kako narod kaže - ''zubatim suncem''.

Pa i pored toga, mogu reći - ugodno je!

Opširnije:''SVI SU NEGDJE OTIŠLI, AL' NITKO SE NE VRAĆA''

Nije me želio razočarati poput svog oca

razocarenjeVlatka, možeš li mi donijeti čisti ručnik?! – proderao se moj suprug iz kupaonice tog jutra dok sam uz šalicu kave pred sobom bezvoljno prelistavala novine. Više od članaka u novinama zanimalo me ono što bi moglo stajati u mobitelu mog supruga a koji mi je po prvi put u ne znam koliko vremena sada stajao na dohvat ruke.

Opširnije:Nije me želio razočarati poput svog oca

Godinama me zlostavljao rođeni brat

brat zlostavljacU narodu se često govori kako vrijeme liječi sve rane i donosi zaborav. No ja se ne mogu pohvaliti s tim. Godinama sam potpuno nedužna nosila epitet „crne ovce“ u obitelji. Istovremeno, jedino ja znam što sam sve proživjela u njoj i ne bih to poželjela više nikome.

Opširnije:Godinama me zlostavljao rođeni brat

Život kao u sapunici brzo mi se obio o glavu

prodajaBrzo, što čekaš?! Otvaraj, repriza serije samo što nije počela! – odahnula sam kada sam u večernjim satima kroz zvučnik interfona začula uzbuđeni glas svoje prijateljice Mirne. Oh, Bože, uplašila si me. Mislila sam da je provalnik – rekla sam kroz osmijeh dok sam joj nešto kasnije, unatoč svemu dobro raspoložena otvarala vrata.

Opširnije:Život kao u sapunici brzo mi se obio o glavu

Naša kuća iz snova čuvala je mračnu tajnu

kuca iz snovaMama, možeš li još negdje ugurati Brundu? Umalo da ga nisam zaboravila a znaš da ne mogu zaspati bez njega – obratila mi se moja devetogodišnja kći Mirna s plišanim medvjedićem u rukama tog popodneva dok sam se svim silama trudila zatvoriti i posljednju putnu torbu.

Opširnije:Naša kuća iz snova čuvala je mračnu tajnu

Zbog silne želje za bebom umislila sam trudnoću

djevojku boli trbuhDok sam u ranim jutarnjim satima stajala na vratima restorana i zajedno sa suprugom Mladenom ispraćala goste s našeg vjenčanja osmijeh mi nije silazio s lica. Bez lažne skromnosti mogu reći kako je ovo bio najljepši dan u mom životu.

Opširnije:Zbog silne želje za bebom umislila sam trudnoću

Sad mi je dosta i više nikad nećeš podići ruku na mene

sad mi dostaVlatka, donesi mi čisti ručnik! – proderao se moj suprug Darko tog jutra iz kupaonice. Premda sam u tom trenutku pripremala njegov omiljeni doručak, omlet sa šunkom, žurno sam isključila plin i dok je u meni sve kuhalo od dugo potiskivanog bijesa, ogorčenja i jada kao programirana požurila ispuniti njegovu naredbu.

Opširnije:Sad mi je dosta i više nikad nećeš podići ruku na mene

Našu ljubavnu snimku vidio je cijeli fakultet

nas snimak vidio razredNa pragu sam dvadesete a još nikada nisam imala ozbiljnu vezu. Što to ne valja sa mnom? – pitala bih se često promatrajući u zrcalu svoje krupne zelene oči i neukrotive tamne kovrče. Nisam baš izgledala poput top modela, no nisam bila ni ružna.

Opširnije:Našu ljubavnu snimku vidio je cijeli fakultet

U kasinu je ostavio čak i vjenčani prsten

casinoMa nije moguće. Naprosto ne mogu povjerovati u to da tvoj Mladen ima ljubavnicu – moja sestra Nikolina u nevjerici je zavrtjela glavom. Znaš kako se kaže, ako laže koza ne laže rog – tronuto sam joj odgovorila.

Opširnije:U kasinu je ostavio čak i vjenčani prsten

Uredskog Don Juana bacila sam na koljena

zaljubljeni kolegaSigurna si da to želiš? Mislim, ne bih željela da naše prijateljstvo shvatiš kao nekakvu obvezu po tom pitanju… Dejan je takav kakav jest… a mi… želim reći, tko nam je kriv što smo poput zadnjih glupača tako olako pale na njegov slatkorječivi šarm.

Opširnije:Uredskog Don Juana bacila sam na koljena

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka