Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon07162018

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Božićna čestitka hrabre garevačke majke

I ove godine smo imali želju da Božićnu čestitku kako onima u Garevcu, tako i onima koji su daleko od svog rodnog kraja uputi jedna marljiva  majka, koja rađa djecu i ne boji se života.  Ovaj puta smo izabrali sposobnu i na da sve nadarenu osobu koja se ozbiljno prihvatila posla te napisala svoju čestitku koju Vam prenosimo u cijelosti.  Vjerujte nismo se pokajali na izboru!

obitelj krizic1

Sretan vam Božić, dragi  naši Garevljani, dragi prijatelji Garevca i svekoliki hrvatski, katolički narode! Bog mira, Emanuel "S nama Bog", rodi se u Betlehemu na radost i spasenje cijelom svijetu! Neka Njegovo blago svjetlo obasja vaše domove, zaštiti vaše obitelji i prati vas na svim vašim putevima!

Božić je vrijeme darivanja. Želimo svima nama da nam darivanje bude preslika Dara kojim se Bog darovao nama, a taj Dar je dijete Isus. Kao što je On sebe darovao nama, da i mi, pored materijalnih darova, znamo darivati jedni druge ljubavlju, praštanjem i svakim dobrom. Takvi darovi imaju trajnu vrijednost. Oni nam donose mir i istinsku radost. Takve darove vam od srca želimo.

Božić je blagdan kada se ruše prepreke među ljudima, kada se izmiruju zavađeni, kada se prevladavaju nesuglasice, kada se radujemo zajedno Isusovom rođenju. Snagom i ljepotom tog blagdana svi bivamo dotaknuti i potaknuti postajati boljima.

Stoga, neka vam je na dobro došao Božić i sveto rođenje Isusovo!

Gabrijela Križić

Napomenut ćemo da je gospođa Gabrijela (supruga Josipa Križić - Bekčića) i majka četvoro djece, žena koja se ne boji života. Rođena je u Busovači u Srednjoj Bosni u kraju koji je odan Bogu, Crkvi i hrvatskom narodu. Od početka zajedničkog života istinski je ponosna Garevljanka, kako na svoju dječicu, i skromnog muža tako i na našu tradiciju i povijest.