Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri02202019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Oporezivanje inozemnih mirovina

Republika Hrvatska s mnogim državama ima zaključen ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja. U većini ugovora o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja vrijedi pravilo da se mirovine oporezuju samo u državi rezidentnosti.

Opširnije:Oporezivanje inozemnih mirovina

Izmišljeni sadržaj članka pokazuje naivnost ljudskog uma

Prija tjedan dana smo iz radoznalosti objavili ovaj kratki članak s izmišljenim sadržajem na fejsu portala Posavina.org. Do sada ga je pogledalo preko 289.000 posjetitelja i napisano je 2400 komentara i uspostavljeno više telefonskih poziva.

Opširnije:Izmišljeni sadržaj članka pokazuje naivnost ljudskog uma

DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Živu službenu aktivnost protekloga vikenda imao je državni tajnik Zvonko Milas, a koji je u sklopu redovitih aktivnosti svojega ureda posjetio američke Hrvate u New Yorku, javlja www.Promise.hr.

Opširnije:DRŽAVNI TAJ NIK MILAS U NEW YORKU

Što je bolje imati ili ne imati - porez na nekretnine u CH

Raste zabrinutost stranaca u Švicarskoj zbog poreza na nekretnine. Automatskom izmjenom podataka između Švicarske i ostalih država želi se stati na kraj svima koji žele izbjeći porezne obveze.

Opširnije:Što je bolje imati ili ne imati - porez na nekretnine u CH

Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Ivan Rakitić za Players Tribune napisao je prekrasnu i emotivnu priču o odrastanju u Švicarskoj, odluci da nastupa pod hrvatskom zastavom, te što je to značilo njegovom ocu i jednom posebnom dresu, najvažnijem u njegovu životu.

Opširnije:Ispovijest Ivana Rakitića za Players Tribune

Humanitarni poziv u ime Vukovarskih leptirića Hrvatima u Švicarskoj

Dragi sunarodnjaci, obraćamo Vam se s pozivom da nas podržite u ovoj humanitarnoj akciji kojom bi olakšali i uljepšali svakodnevicu i život djeci i mladima u Vukovaru koji imaju poteškoća s komunikacijom.

Opširnije:Humanitarni poziv u ime Vukovarskih leptirića Hrvatima u Švicarskoj

U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

Na 46. Međunarodnoj izložbi inovacija održanoj od 11. do 15. travnja 2018. godine u Ženevi, hrvatski inovatori ostvarili su izvanredan uspjeh. Sudjelovanje hrvatskih inovatora na izložbi organizirala je Udruga inovatora Hrvatske, uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatske gospodarske komore. Hrvatska je na sajmu predstavila osam inovacija od kojih su dvije inovacije nagrađene zlatnom, dvije srebrnom i četiri brončanom medaljom.

Opširnije:U Ženevi nagrađeno osam hrvatskih inovacija

GAŠPAREVIĆ DOBIO POZIV IZ EUROPSKOG PARLAMENTA

Naš suradnik Pejo Gašparević na poziv iz Europskog parlamenta sudjelovat će 21. ožujka ove godine u Bruxellesu u radu "Parlamenta građana." U povodu toga, prenosimo njegovu izjavu u cijelosti:

pejo gasparevic 700x400

Opširnije:GAŠPAREVIĆ DOBIO POZIV IZ EUROPSKOG PARLAMENTA

Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

U Švicarskom gradu Badenu je 14. ožujka 2018., održana tribina na temu zdravstvenog osiguranja umirovljenika – povratnika u Republiku Hrvatsku. Tribinu je, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Zürichu organizirao „Hrvatski kulturni klub“.

Opširnije:Zdravstveno osiguranje Hrvatskih umirovljenika iz Švicarke

Između ideologije i povijesne istine

Bern, Švicarska – U subotu 11.03. i nedjelju 12.03.2017. godine su predsjednica udruge Hrvatska družba povjesničara Dr. Rudolf Horvat, mr.sc Blanka Matković i predsjednik Nadzornog odbora udruge Drago Štokić boravili u Bernu u Švicarskoj. U Bernu i Thunu je upriličena tribina ove mlade znanstvenice na kojoj su nazočne goste upoznali  sa  svojom  Udrugom.

Opširnije: Između ideologije i povijesne istine

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka