Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Sub09262020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Proslava Iline 2018. u Garevcu

Blagdan sv. Ilije, poznatiji pod nazivom „Ilina“ još je od starih vremena u Garevcu je bio od posebnog značenja. Bio je to „blagdan nad blagdanima“ i „svetac nad svecima“, a vjera se prenosila generacijama na znakovit način uz simboliku vatre i popratnih običaja stoga nas raduje i činjenica da čak i najmlađi Garevljani znaju kada se slavi blagdan Sv. Ilije ili "Ilina".

Opširnije:Proslava Iline 2018. u Garevcu

Proslava Iline u Garevcu 2014.

Sveto misno slavlje na blagdan sv. Ilije u Garevcu predvodio je biskup Vlado Košić. Ilina 2014. godine u Garevcu ostat će zapamćena po mnogo čemu. U prvom redu je to što je Sveto misno slavlje na blagdan sv. Ilije proroka na garevačkom groblju prognane nam župe Garevac predvodio po prvi puta biskup i to Sisački Vlado Košić.

Opširnije:Proslava Iline u Garevcu 2014.

Proslava Iline u Garevcu 2015.

Dok tropske vrućine i žarke sunčane zrake nemilosrdno prže našu posavsku ravnicu ipak nas svi putovi vode u zavičaj i naš Garevac. A uz to nas raduje i činjenica da čak i najmlađi Garevljani znaju kada se slavi blagdan Sv. Ilije ili "Ilina". ilina 15

Opširnije:Proslava Iline u Garevcu 2015.

Proslava Iline u Garevcu 2012.

Blagdan sv. Ilije, poznatiji pod nazivom „Ilina“ još od starih vremena u Garevcu je bio od posebnog značenja. Bio je to „blagdan nad blagdanima“. Vjera se prenosila generacijama na znakovit način uz simboliku vatre i popratnih običaja, koji su okupljali i djecu, i mlade i stare.

Opširnije:Proslava Iline u Garevcu 2012.