Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Proslavljen patron župe Garevac 2011.

Patron župe Garevac ove godine pao je u "nezgodan datum" i to 13. lipnja kad i svetkovina sv. Antuna Padovanskog. U Doborskom dekanatu dvije župe Potočani i Gradačac slave sv. Antuna kao svog zaštitnika.

patron 2011

Upravo iz ovih razloga osjtio se manjak i svećenika a i Božjeg puka.
Misno slavlje predslovio je fra Bono Kovačević, župni vikar iz župe Gor. Dubica a s njime još su koncelebrirarali, dr. Ivo Balukčić župnik iz  Odžaka, vlč. Pavo Brajinović, župnik iz Novog Sela -Balegovac, vlč. Mirko Ikić, župnik iz Pećnika, vlč. Ivo Kopić župnik iz Modriče preč. Marko Perić župnik i dekan iz Gromiljaka , inače domaći sin, i župnik Garevca vlč. Filip Brajinović.Pred kraj mise priključio nam se šamački župnik vlč. Josip Janjić.

Na početku misnog slavlja domaći župnik pozdravio je prisutne svećenike i  vjernike i čestitao garevljanima njihov patron a gostima sa strane zahvalio na podršci što skupa s nama slave Našu Nebesku Majku.

U svojoj propovjedi fra Bono je govorio o Marijnom "DA" na Božju ponudu da postane Majka Spasitelja.
Pozvao je na ljubav prema rodnom kraju. Rekao je:" da nam mogu uzeti sve , ali ne mogu niti smiju uzeti ljubav prema rodnom kraju i zavičaju.

Na Misi je bilo prisutno oko 120 osoba.

Na koncu Mise župnik se zahvalio svećenicima i prisutnim vjernicima istaknuvši da su se između dvije mogućnosti odlučili za Garevac , na čemu im je zahvalan i dolazak našoj nebeskoj Majci Mariji. Isto tako župnik se zahvalio i našoj Ani Perković koja je to sve fotografirala za stranice svoje župe.

Ostale fotografije pogledajte u našem Foto albumu ili klikom ovdje!

Za GIP piše vlč. Filip Brajinović