Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Uto12102019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Župni ministraniti

U životu župe pomažu i ministranti koji svojim ministriranjem pomažu u liturgiji kako bi prošla što dostojanstvenije. Kako župa Garevac nema veliki broj povratnika tako je i broj ministranata vrlo skroman.

S obzirom da župnik Filip ima razumijevanja prema najmlađima on ih okuplja oko oltara  i ako zapravo još nisu službeno primljeni u zajednicu ministranata, tako da im je zbog njihove velike želje omogućeno ministriranje pokraj velikih ministranata kako bi na taj način stjecali pozitivna iskustva koja će im trebati u zajednici.

Naši ministranati nam svjedoče o tome kako se dio slobodnog vremena može provesti Bogu na slavu i na korist cijeloj župnoj zajednici! Veseli i uvijek nasmijani spremni su pomoći i izvan crkve.

Zajednica ministranata župe Garevac danas broji tri člana koja ministriranju uz svećenika.
Današnji ministranti su:
Antonijo Kovač
Lucijano Kovač
Vladimir Tokić

ministranti

{jathumbnail off}

 

Župni čitači

citaciUz blagdan Uskrsa 2014. župnik Filip Brajinović pokrenuo je sekciju župnih čitača. Iako nije baš puno vjerovao u svoj uspjeh dogodilo se ono suprotno.

Većina mještana je to rado prihvatila i odazvala se župnikovu pozivu. Tako da smo uz blagdan Uskrsa po prvi puta zajednički  čitali Muku Isusa Krista, a zatim su uslijedila i nedjeljna čitanja naših župljanki.

U ovoj sekciji za sada su slijedeće osobe:
Nada Bajić
Mara - Jela Marković
Kaja Perić
Kaja Šerić

 

{jathumbnail off}

Opširnije:Župni čitači

Župni zbor

pjevaciDok je još pokojna časna sestra Marta Rošić dolazila iz Čardaka u Garevac da uljepša svirkom i pjesmom Svetu Euharistiju dalo se primijetiti da i mi  imamo sluha za to.

Stoga je župnik Filip još 2010. godine kupio sintesajzer,  a  pokojna sestra čula da Garevljani imaju potencijala počelo se redovno vježbati i raditi na sviranju i pjevanju. I tako se ustanovio Župni zbor!

Poslije tragične smrti sestre Marte Garevljanke su same nastavile s pjevanjem jer nemaju moć sviranja. Od tada pa sve do danas zbor uveličava liturgijska slavlja u našoj župi.

Danas u župnom zboru pjevaju:
Vodeći glas: Dijana Kovač
Manda Marić „Ivanovca“
Mara-Jela Marković
Manda Perić „Perinca“
Anđa Spajić „Ivina“
Mara Stanušić „Ilinca“
Mara Stanušić „Rokina“
Ovaj zbor je do sada bio izuzetno aktivan i rado očekuju i druge da im se pridruže.

{jathumbnail off}

Opširnije:Župni zbor