Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Sub05302020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Izvještaj o obnovi crkve

Garevac / Na Cvjetnu nedjelju, dio članova crkvenog odbora su išli u Garevac povodom uvođenja električne energije u crkvu. Iz Zagreba su pošli: Anto Perić, Mato Stanić, Niko Križić te Pero Pavić koji je ujedno i voditelj poslova elektrifikacije. U Garevcu su ih već čekali Josip i Gavro Spajić.

Zahvaljujući zalaganju gospodina Jure Bajić iz Živkovog Polja inače pomoćnika ministra financija Republike Hrvatske realizirane su mnoge vrijedne donacije za crkvu: već od prije za stakla crkve u vrijednosti od oko 20.000,00 DM i sada za električnu opremu crkve u vrijednosti od oko 150.000,00 Kn. Donatori su hrvatske tvrtke: Dalekovod d.d. i TEP d.d. Ove tvrtke donirale su gotova sav električni materijal za crkvu: rasvjetna tijela, luster s 13 lampi, ozvučenje, kabeli i ostalu opremu dijelom iz vlastitih rezervi a dijelom kupnjom. Radove će fizički izvoditi jedna tvrtka iz Bosne prema projektu inžinjera Pavića. Vrijednost radova je 2.500,00 DM.

Od zadnjeg izvješća, mnogo je učinjeno na obnovi crkve. Tako na primjer uređen je strop crkve, postavljena je ograda na unutrašnji i vanjski balkon crkve. Sve rupe na crkvi su zazidane i zažbukane. Urađena je fasada na crkvi i na župnom uredu, ugrađena je sva stolarija.

Po riječima nekih, kažu ljepša je no ikad - samo čeka nas!!!