Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Sub11282020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Kardinal Puljić boravio je u Garevcu

Vrijeme je Uskrsa najvećeg kršćanski blagdana. Ovaj tjedan pred Uskrs naziva se Tjednom muke, Sveti tjedan ili Veliki tjedan, i označava spomen na posljednje Kristove dane.  Veliki tjedan počinje blagdanom Cvjetnice, i završava Uskrsom.

19

Sveto trodnevlje započinje misom Večere Gospodnje na Veliki četvrtak, nastavlja se liturgijom Velikog petka, Uskrsnim bdijenjem na Veliku subotu, dnevnom misom na Uskrs, a službeno završava večernjom misom uskrsnog dana.

Ove godine Garevljani su imali posebno čast da  obrede Velikog  četvrtka dožive u zajedništvu s Uzoritim kardinalom Vinkom Puljićem. Kardinal je izrazio želju da na Veliki četvrtak slavi misu Večere Gospodnje na području BiH i izabrao je župu Marije Majke Crkve u Garevcu.
Vjernici su s radošću primili ovu vijest i odazvali se u velikom broju te u zajedništvu s kardinalom slavili misu Večere Gospodnje. Ovaj susret je popratila i PVT a prijenos ove mise bit će na Uskrsni ponedjeljak u 20.10 sati.

Uzoriti kardinal Vinko Puljić izrazio je želju da posjeti i spomen kapelu „Burića štale te je u nazočnošću vlč. Ante Perića i župnika Filipa obišao je ovaj objekt i pogledao nedavno završeni ispis imena mučkih stradalnika Burića štale. Kardinal Vinko Puljić nije skrio svoje zadovoljstvo za sve ono što se uradilo i što se još planira uraditi u ovoj župi.kardinal u spomen kapeli

Svjestan je da Garevljani nemaju dovoljno mogućnosti za sve ono što se planira, ali nam daje svoju moralnu podršku što nas i te kako veseli.

Bio je ovo jedan lijep susret naših vjernika s poglavarom katoličke crkve u Bosni i Hercegovini. Hvala mu što je obišao svoje stado i što bdije nad njim u ove dane Velikog tjedna.

Za GIP piše Mišo Perak 
Fotografije: Dijana Kovač