Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Obavljena je primopredaja župe Garevac

Kako smo već najavljivali u četvrtak 23. kolovoza 2018. godine u 10.00 sati pred Doborskim dekanom vlč. Jakovom Filipović obavljena je župna primopredaja na kojoj su nazočili vijećnici Ivan Marić i Petar Gagulić. Konstatirano je da župa nema zaduženja i da nikome nije ništa dužna već dapače u pozitivi je.

sveceniciPoslije primopredaje župe uslijedila je sveta Misa u 11.00 sati na kojoj su uz vjernike nazočili i mnogobrojni svećenici koji su došli da se oproste od vlč. Filipa Brajinović i ujedno upoznaju novoga župnika vlč. Antu Stjepanović.

Svima se zahvalio bivši župnik vlč. Filip Brajinović riječima: „ pozvao sam vas da se oprostimo i ujedno da vam se zahvalim na suradnji i razumijevanju jer nisam bio u mogućnosti uzvratiti vam ono što ste vi meni dali i da se upoznate s novim župnikom župe Garevac“.muski

Na Misi je bilo prisutno 12 svećenika: fra Mladen Jozić župnik župe Svilaj, fra Anto Zrakić župnik iz Potočana, fra Pero Baotić župnik župe G. Tramošnica, fra. Jozo Puškarić župnik župe D. Tramošnica, zatim vlč. Pavo Brajinović župnik župe Posavska Mahala, vlč Marko Hrskanović župnik župe Gradačac, vlč. Matija Šimić župnik župe Novo selo-Balegovac, Garevački sinovi vlč. Anto Perić župnik župe Modriča i vlč. Mato Križić, te preč. Jakov Filipović Doborski dekan i župnik Župe Odžak uz bivšeg i novog garevačkog župnika vlč.Filipa Brajinović i vlč. Antu Stjepanović koji je predvodio svetu misu .

zene

Poslije svete Mise uslijedio je župni ručak.

Bivši župnik vlč. Filip sutra ide na svoju posljednju dijalizu u bolnicu u Odžak, a u subotu 25. kolovoza odlazi u Sarajevo gdje će provesti svoju zasluženu mirovinu.

Uredništvo portala se zahvaljuje vlč. Filipu za izvanrednu dugogodišnju suradnju i sva njegova dobra djela te mu želi dobro zdravlje i mirne dane u novoj sredini, a vlč. Anti izražavamo srdačnu dobrodošlicu u svoju novu župu.

Za GIP piše Mišo Perakvlc anto