Marija Majka Crkve

ŽUPA GAREVAC

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Obnovljena je župna kapelice Milosrdnog Isusa

Već smo pisali o tome kako garevački župnik vlč. Anto Stjepanović započinje svoj radni dan te poslije moljenja krunice u 6.30 sati, i mise zornice u 7.00 sati podjeli lijepe riječi s vjernicima i svakoga od njih nagradi nekom mudrošću, a onda svatko od njih kreće na svoju stranu.

obnova 900I tako dok mještani odlaze kućama on oblači radni kombinezon i ne skida ga do večernjih sati, jer sa spoznajom da se za majstore nema novca odlučio je biti sam svoj majstor i to s pjesmom na usnama. I tako iz dana u dan. Bojio je zidove, postavljao novi laminat i parket, mijenjao lustere, i zavjese i sve ono što je bilo potrebno uraditi i obnoviti, a što je mogao sam napraviti.biskupova soba

Tako smo koncem veljače 2019. godine pisali kako je završena novouređena soba župnog doma u Garevcu koju nazivamo „biskupova soba“ te kako se u nju ne stidi primiti ni jednoga gosta ma odakle da došao.

Ovih dana je završena i obnova župne kapelice Milosrdnog Isusa za koju nam župnik kaže da je sada jedna od najljepših i najuređenijih kapela u Posavini te napominje da su ostali još neki sitniji detalji kao nabavka kipova od svetaca koji su štovali B. Milosrđe ali će se i to ubrzo riješiti.

3

Župnik Anto se zahvaljuje svim Garevljanima koji su gu duhovno i materijalno podržali i koji će ga još podržati. Također se posebno zahvaljuje svom rođaku Rajku Anić koji mu je bio glavni realizator ideja te mu puno pomogao da ovaj posao privedu kraju. U kapelu je već postavljeno i podno grijanje tako da će im svima preko zime tu biti toplo i ugodno moliti se i zahvaljivati Gospodinu za sva dobra koja im daje.

Za GIP piše Mišo Perak