Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pet09202019

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

KRVAVE MRLJE

Svake godine, pred Vidovdan, srpska strana, ustima punim hvale, govori kako je vojna akcija «Koridor» bila najčistija, najjača i najbolje organizirana akcija srpske vojske u proteklom ratu.  

Kao vojnik i realan čovjek, priznajem da je vojna akcija dobro pripremljena i izvedena, ali isto tako srpsku stranu, ALI I SVE ONE KOJI IH NE PROGONE I NE SPOMINJU, posjećam na «krvave mrlje» koje su ostale po Garevcu (BLAŽ BAJIĆ, ANĐA CVITKUŠIĆ zv. «Anđuša», JOZO GAGULIĆ zv. «Jozika», MARKO GAGULIĆ zv. «Gusak», TOMO GAGULIĆ, ANA JOVIĆ...) kao i u drugim modričkim mjestima.

Za nastanak «krvavih mrlja» nisu odgovorni samo počinitelji, već i osobe koje ratni zločin nisu spriječile, a morale su kao i oni koji su ga zdušno poticali i odobravali.

Kako ne bi bilo zabune, sebi pa ni drugima, ne dajem pravo da osuđujemo sve i svakoga jer onda postajemo i tužitelji i suci i idemo u «krivom smjeru».

Mišljenja sam kako bi veliki pomak u početnoj fazi bio kada bi se pojedinci iz reda srpskog naroda modričke općine barem javno odredili u odnosu ne počinjene zločine, ako ih već nisu mogli spriječiti. To bi bio dobar i isravan put prema pomirenju i vraćanju povjerenja.

NA MJESTIMA GDJE JE ISTINA ZABRANJENA (ILI JE NEMA), ZLOČIN JE DOPUŠTEN.

Antun Fuglinski