Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon06012020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Vlado Tokić „Dikača“

Bilo bi bolno i žalosno pisati o Garevcu, a ne spomenuti osobe koje u njemu borave i rade od jutra do sutra. Svakako da ih nema puno, ali ono koliko ih ima vrijedno je našeg spomena.

vlado tokic dikacaStoga Vam u kratkim crtama želim predstaviti Vladu Tokić „Dikaču“. Vjerujem da ga mnogi poznaju daleko bolje od mene, ali mislim da ima i onih koji o nejemu tako malo znaju.

Vlado je rođen 19. studenog 1973. godine u Garevcu. Oženjen je s Ljiljom Vuković i Bog im je podario  dvoje djece: Gorana i Biljanu.

Po nekim mojim predpostavkama dalo bi se reći da je Vlado kao i većina nas rođen u nezgodno vrijeme i na pogrešnom mjestu što su najbolje pokazale lude 90-te godine.

Djetinstvo mu nije bilo lako! Po završetku srednje elektrotehničke škole umjesto da počne tražiti neki prilagodljiv posao, već kao dječek počinje tražiti sklonište za živu glavu. Nije bilo lako niti je bilo vremena za dvoumljenje, ići ili ostati! Tu je sve poznavao, a tamo negdje daleko „nikoga“. Izbor mu je pao veoma teško i stoga je Vlado već tada životni pakao ozbiljno prihvatio. Nikome nije bilo dobro,  a kamoli njemu i njegovim. Tu si a praktično ne postojiš jer nemaš svoje „Ja“.

Vlado je sada zrela osoba, osoba koju je život naučio poteškoćama jadu i bjedi. Stoga mu je svaki novi dan drag i svakoga proživljava na poseban način. Živi skupa s roditeljima i mlađim bratom Goranom.  Trenutno im je najbrojnija obitelj u Garevucu i broji devetoro članova. Veoma se dobro slažu i kažu: „dobro bi bilo da nas je samo devetoro, ali tokom dana se ta brojka i udvostruči“ jer svatko tko dođe u Garevac rado navrati i do njih na čašicu razgovora.

Često su to i posjete poslovnog karaktera, jer je ovo jedina obitelj u Garevcu koja Vam može u svemu pomoći. Nije bitno o čemu se radi. Sposobni su za sve! Čak i za ono što neznaju ili nemogu sami napraviti imaju poslovne suradnike, prijatelje i poznanike.

Dakle, ako Vam je potrebno bilo što na prostorima Garevca i okoline obratite im se s povjerenjem.

Vlado Tokić „Dikača“ se već cijelu deceniju profesionalno bavi vodo i elektroinstalacijama!

Sve vrste radova od kopanja instalacijskih kanala do finih i završneih poslova. Tu se podrazumjeva montaža i instaliranje različitih opskbrnih pumpi kako Hidrofona tako i Hidropaka na sam dovod vode iz pumpe ili bunara te razvođenja konpletnih vodo i kanalizacijskih instalacija.

Elektroinstalacije se rade kompletne od razvođenja kablova i mreža do završnih radova i postavljanja armatura te prijave potrošača u Elektrodistribuciju u Modriči.

Od prija nekoliko godina počeo se baviti i partyservisom te organizira saharane i svečana slavlja.

U Garevcu to najčešće čini u Garevačkom domu, a po potrebi i želji organizatora je u mogućnosti to napraviti i kod njihovih kuća bez obzira da li su iz Kladara, Čardaka ili Kornice.

Ukoliko imate smrtni slučaj u obitelji ili planirate krštenje, manju svadbu i slično organizirati u Garevcu i okolini  obratite se Vladi Tokić. Broj telefona zatražite od Uredništva GIP-a.

Za GIP piše Mišo Perak

###BLANK###