Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub01252020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

U tijeku je korizmena humanitarna akcija za 2019. godinu

Dragi Garevljani i prijatelji Garevca, u tijeku je GIP-ova korizmena humanitarna akcija. Naši vjerni donatori  s adresama u Švicarskoj dobili su pismo s uplatnicama a putem elektonske pošte upućen je dopis onim osobama koje nisu na ovom području a podržavaju naš rad.

Ukoliko i Vi  želite sudjelovati u ovoj akciji koristite se podacima naše banke, ili zatražite uplatnicu koju ćemo rado dostaviti na Vašu kućnu adresu ali samo na području Švicarske.
Podaci o Banci: Raiffeisenbank Thunersee, 3700 Spiez, Broj računa 30-23367-6, IBAN CH71 8080 8009 4243 3617 5 na ime Garevacki Internet Portal, Bürglenweg 16, 3627 HEIMBERG. Banken Clearing Nr.(BCN) 80808, RAIFCH22.

Također se ovi podaci mogu koristiti i za besplatne uplate u europskom platnom području SEPA koje obuhvaća sve članice Europske unije a među njima i Švicarsku.

Sadržaj pisma možete pročitati ovdje:
Drage Garevljanke i Garevljani, dragi prijatelji Garevca!
Ponovo  smo u vremenu korizme, vremenu posta, pokore, odricanja i promjena, vremenu kada se svi nečega odričemo sa željom da s time nekome i pomognemo.
Stoga Vam dostavljamo ovaj dopis korizmene humanitarne akcije za tekuću 2019. godinu.

korizmena akcija

Svjesni  da smo izgubili našeg bivšeg župnika Filipa koji se prvo preselio u Sarajevo, a zatim i kod nebeskog oca, ali na svu sreću ovoga svijeta dobili vlč. Antu Stjepanović kojeg nam je sam Gospodin Bog poslao moramo i trebamo dalje podržavati.

Svojim dolaskom i svakodnevnim radom u slobodno vrijeme on je zasukao rukave, i počeo obnovu prostorija koje su nakon 18 godina izgubile svoj sjaj i funkciju. Danas one izgledaju sasvim drugačije te župnik s ponosom kaže kako se danas ne stidi nikoga dovesti u Garevac i pokazati kakav smještaj mogu imati na raspolaganju.

Ovih dana uređuje crkvenu kapelicu , boji je, mijenja postojeće lustere, stavlja cijevi za podno grijanje i laminat.

S činjenicom da u selu dominiraju samo starije osobe, na zimu želi uvesti grijanje u crkvu te nas moli za pomoć. Ukoliko netko od vas želi donirati jedan radijator ili uručiti novčana sredstva u tu svrhu molim vas da to uplatite na istu ovu uplatnicu, a mene obavijestite kratkom SMS, Viber ili WhatsApp porukom na broj: 076 522 51 06 te kažete za što ste i koliko uplatili. Svakako da ovo  možete uplatiti i direktno kod župnika Ante.

MZ Garevac obnavlja ogradu na groblju za koju bi svaki Garevljanin koji ima ili će imati nekoga ukupnog na tom mjestu trebao dati svoj dobrovoljni prilog.

Isto tko na ljeto organiziraju još bolje, još veće i još veselije druženje i Garevačko sjelo uz glavnu atrakciju pečenja vola na ražnju, te im i ovaj puta moramo i trebamo pomoć.

Dakle cilj nam je i ove godine pomoći svome mjestu i župi, dovršavati stare, i pokrenuti neke nove projekte a Vama se unaprijed zahvaljujemo za svaki Vaš dar ma koliki on bio.

U nadi da će tako i biti Vama i Vašim obiteljima želimo veseo, radostan i blagoslovljen Uskrs!

Kao i do sada naš rad je transparentan i u njemu je sve vidljivo, a također i Vaša imena koja vječno ostaju zapisana na stranicama Garevačkog portala. Hvala Vam, a posebno se zahvaljujemo našim mladim obiteljima, garevačkim zetovima i umirovljenicima koji su stalno bili uz nas i nikada nas nisu zaboravili.

Za ovu akciju i prikupljene priloge u ime GIP-a odgovara
Mišo Perak