Garevački Internet portal ®

Burića štala rana i ponos Garevaca

Pet08072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Događji vezani uz štalu

Izgradnja mokrog i sanitarnog čvorakod Burića štale

Većini od Vas Garevljana je poznato da se Burića štala i 800 m2 zemljišta kupilo još 2006. godine i da se to gruntovno prepisalo na župu Garevac i da joj to ime ostaje kao povijesni naziv, a od tada je možemo slobodno nazivati Spomen kapelicom. Od tada su intenzivno počeli radovi na obnovi i uređenju štale i pretvorbe u spomen kapelicu. Vjerujem da je vićna Vas primjetila da se od 2007. godine malo toga na njoj uradilo, a razlog je bio otkup dopunskog zemljišta koji je bio neophodan za izgradnju mokrog i sanitarnog čvora.

sanitarni cvorOd tada pa do 07.08.2009. godine tražio se način kako i to odkupiti. Vlasniku se to ne prodaje, a nama je neophodno. I na kraju ipak se našao kompromis i zajednička riječ i tako se uspijelo proširiti dvorište Burića štale za još 1466 m2.
Početkom listopada 2009. Počeli su radovi na izgradnji sanitarnog ili mokrog čvora  s dimenzijama 4.5 x 2.5 metra koji posjeduje dvije kabine s predvorjem i umivaonikom. Otraga je smjesteča i septička jama.
 
 Radovi za sada dobro teku, vrijeme nas još služi  te se nadamo do kraja mjeseca to jest do blagdana Svih Svetih privesti ih kraju. Ujedno Vas informiramo da se i ostatak zemljišta koji je ove godine kupljen ograđuje u pletenu žicu.
Sada je dosta lakše kaže mi u šali naš župnik Filip, sada imamo mjesta i za postavlajnje klupa i uređenje parka, i za dječije nestašluke kada dođu s roditeljima da vide gdje su bili zatočeni naši Posavljaci, naši pradjedovi, djedovi i očevi.

Za GIP Piše Mišo Perak