Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon01202020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Naj-Garevljanin 2010. godine

Početkom prosinca 2010. godine započeli smo anketu pod nazivom «Biramo osobu  2010. godine». Iznenađeni smo velikim brojem Vaših glasova kojih je bili najviše do sada  ito ukupno 2118!!! Naravno svatko od Vas je birajući svoju osobu smatrao da je upravo ta osoba prava i jedina, ali, po naravi izbora i drugi imaju pravo na svoje mišljenje. U toj različitosti mišljenja iskristalizirala se jedna osoba kojoj pripada 666 glasova, ili 31.4%, a to je gos. Zdravko Tokić dok drugo mjesto djeli gospođa Kaja Perić i Vladimir Lozić sa po 428 glasova i na trećem mjestu je Goran Tokič „Dikača“ i Anđa Spajić s podjenakim brojem od 193 glasa.

Uzimam si slobodu kao prvi od srca mu čestitati na tom osvojenom prvom mjestu! To mjesto ti si Zdarvko zaslužio, i poznavajući osim tvojih ostalih vrlina i vrlinu skromnosti, podsjećam Te da imaš potpuno pravo biti ponosan na to mjesto, jer si ga zaslužio časnim i moralnim  a ne jednodevnim sebedarjem za dobro Garevca!

Kao i svake godine GIP prati rad naših povratnika te ih nagrađuje za njihovo  zalaganje  i učinkovitost kako u privatnom tako i u društvenom životu sela. Stoga Vam donosimo popis ovogodišnjih kandidata za „OSOBU 2010. GODINE“, a Vi birajte svog idola ili onu osobu za koju smatrate da je svojim radom i marljivošću zaslužila Vaš glas.

Anketa je otvorena od 1 do 31 prosinca 2010.

Vlado Lozić, predsjednik MZ Garevac, u svojim mogućnostima bori se za boljitak života u Garevcu!

Ivan Marić, sa suprugom Mandom i sinovima je za vrijeme „Garevačkih susreta 2010.“ posvetio novo izgrađenu kapelicu te poslije posvete organizirao ručak za sve prisutne vjernike kojih je bilo preko 300 osoba.

Kaja Perić, osoba koja ne žali vremena kada su u pitanju nove ideje i djela koja bi mogla sprovesti u svom selu. Ove godine je organizirala sekciju za najmlađe Garevljane  pod motom „Garevački kamen“ i s njom razveselila dvadesetak garevačkih mališana. Od početka godine se uključila i u rad MZ Garevac.

Marijan Perić „Baro“, najstariji Garevljanin koji je svojom mraljivošću i znanjem osvojio naslov „Najuređenijeg šljivika za 2010“. godinu.

Zoran Perković, osoba koja je početkom ove godine odlučila napustiti Njemačku i vratiti se svom rodnom kraju. On i supruga Kata su stalni povratnici, a ujedno stoje i na raspolaganju za uređenje garevačkih dvorišta. Svi oni koji su im se do sada povjerili zrače oduševljenjem i toplim preporukama. U svakom trenutku je spreman pomoći kako u župi tako i u selu.

Ivka Spajić, povratnica koja je osovojila naslov najuređenijeg dvorišta i najljepšeg cvijećnjaka za 2010. godinu.

Josip Spajić, osoba koja iz pozadine rado pomaže kako MZ Garevac tako i GIP-u. Medijski  se ne želi isticati niti svoja načinjena djela objavljivati.

Vlado Spajić "Gavro", sposbni garevački poduzetnik koji je stvorio novu ideju i većim djelom je već sproveo u djelo. Svojim angažmanom u čišćenju njiva i sjetvi pšenice koju želi proširiti čak na 200 dunuma obradive garevačke zemlje zauzima veliku pažnju naših povratnika. Organizirao je i dva velika traktora s određenim priključcima za tu kulturu.

Goran Tokić "DIKAČA", osoba o kojoj ne treba puno pisati. Za Garevc je spreman u svakoj prilici raditi i 24 sata dnevno, a ono što je pokazao za vrijeme „Garevačkih susreta 2010.“ ostat će svima dugo u sjećanju. Od početak ove godine se priključio i radu MZ Garevac. Osobno se prihvati najteže zadaće, a to je akcija „ulična rasvjeta“ koju je pokrenuo i za koju garantira da će je do kraja uspješno završiti.

Zdravko Tokić, osoba koja je u suradnji s Vladom Spajić „Gavrom“ privukao veliku pozornost naših Garevljana za angažmanom u čišćenju njiva i sjetvi pšenici u Garevcu.

Uredništvo GIP-a

###BLANK###