Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon01202020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Naj-Garevljanin 2011. godine

Početkom prosinca 2011. godine započeli smo anketu pod nazivom «Tko je za Vas osobe  2011. godine». U Anketu se ukljčilo 662 glasač!!! Naravno svatko od Vas je birajući svoju osobu smatrao da je upravo ta osoba prava i jedina, ali, po naravi izbora i drugi imaju pravo na svoje mišljenje. U toj različitosti mišljenja iskristalizirala se jedna osoba kojoj pripada 292 glasova, ili 45%, a to je gos. Goran Tokić „Dikača“ dok je drugo mjesto pripalo gos. Jozi Šerić „Pujdi“ sa 145 glasova ili 22% i na trećem mjestu je gos. Niko Tokić „Brkica“ sa 53 glasa ili 8%. Za njima slijede Manda Marić Ivanaova sa 6%, Marijana Maričić-Marić sa 5% i čak tri osobe djele po 4% a to su: Ivica Marić “Ćiša“, Perija Perić i Mato Stanušić “ Nikolin „ dok su dvije osobe ostale samo sa 1% glasova,  a to su: Anđelko Marić „Ivanov“ i Ivo Burić „Crljo“

Uzimam si slobodu kao prvi od srca čestitati našem Goranu na tom osvojenom prvom mjestu! To mjesto si Ti Gorane davno zaslužio, ne samo ovom Anketom već poznavajući osim tvojih ostalih vrlina i vrlinu skromnosti, podsjećam Te da imaš potpuno pravo biti ponosan na to mjesto, jer si ga zaslužio časnim, moralnim i svakodnevnim  a ne jednodevnim sebedarjem za dobro Garevca!

osoba 20011 godine

Zanimljivo je napomenuti kako smo se odlučili da GIP dodjeli Goranu skromnu novčanu nagradu od 100 KM, za sva dobra koja je učinio za Garevac, međutim on je to uz velikou zahvalu odmah preusmjerio za treće zvono garevačkog tornja.

Anketa za glasovanje bila je otvorena od 1 do 31 prosinca 2011. godine.

Kao i svake godine GIP prati rad naših povratnika te ih nagrađuje za njihovo zalaganje i učinkovitost kako u privatnom tako i u društvenom životu sela. Stoga Vam donosimo popis ovogodišnjih kandidata za „OSOBU 2010. GODINE“, a Vi birajte svog idola ili onu osobu za koju smatrate da je svojim radom i marljivošću zaslužila Vaš glas.

Ivo Burić-Crljo, osoba koja je pokazala veliku ljubav prema rodnoj grudi te u najkraćem mogućem vremenu u potpunostu obnovio i uredio svoju kuću.

Manda Marić- Ivanova, povratnica koja je uvijek spremna pomoći i u svemu želi surađivati te joj ništa nije teško. Nije bitno da li to bilo u crkvi, kod Buriće štale ili grobljanskoj kapelici. Svojom motivacijom privalči sinove, snahe i unučad u rodni Garevac te mu dođu kad god imaju zgodu za to.

Ivica Marić-Ćiša, o Ivici ne treba puno pisati jer se o njemu dosta zna. Podržao je svaku akciju, koju je pokrenuo GIP te srušio novu i napravijo još noviju kuću. Iako roditelji radi narušenog zdravlja nemogu u njoj boraviti njenu toplinu će osjetiti Ivica sa svojom obitelji jer u Garevac dolazi kad ima zgodu. Sada će preko zime boraviti skoro 2 mjeseca u zavičaju.

Anđelko Marić-Ivanov, vrlo mlada osoba koja se odlučila izgraditi novu kuću u Garevcu. Mogao je kao i svi drugi graditi bilo gdje,a li nije htio. Za njega je cilj bio i osato samo njegov Garevac.

Marjana Maričić-Marić, osoba koja se odlučila na svojoj djedovini izgradti kuću za sebe i svoju djecu. To će im biti topli dom i izražena majčinska ljubav. Rado dolazi u Garevac a tome uči i svoju djecu. Ponosna kćerka Dragana je prošle 2010. godine djelila jedno od vodećih mjesto na izboru Miss Tenn Garevca za 2010. Godinu.

Perija Perić Marijanov, garevački povratnik koji se vratio čim se za to ukazala mogućnost. Rado stoji na raspolaganju kako MZ Garevac, župniku tako i garevljanima. 2007. godine je uz njegovu pomoć supruga Manda osovojila naslov najuređenijeg dvorišta i najljepšeg cvijećnjaka za tu godinu. Perija je veliki ljubitelj foluklora i pokušava ga vratiti na ove prostore. U to je uložio dosta truda kako prije tako i poslije domovinskog rata.

Jozo Šerić-Pujdo, je osoba koja je pokazala ljubav za rodnu grudu, u svemu je spreman pomoći. Kuću je uredio te zasadio veliki voćnjak. Često je u Garevcu i voli mu doći. Kod izgradnje ulične rasvjete učestvovao je sa više lampi samo da bi Garevac sjajio punim sjajem.

Goran Tokić - DIKAČA, osoba o kojoj ne treba puno pisati. Za Garevc je spreman u svakoj prilici raditi i 24 sata dnevno. Od početak prošle godine se priključio i radu MZ Garevac. Osobno se prihvatio najteže zadaće, a to je akcija „ulična rasvjeta“ koju je pokrenuo i do kraja uspješno završio.

Niko Tokić Brkica, Niko je garevački povratnik koji svoju mirovinu od prvog dana uživa u Garevcu. Nije ni razmišljao da je prima tamo negdje daleko od svoje kuće. Tu na svom pragu je nastavio staru tradicju zvonara. Da li to bila, Ilina, Svi Sveti, Dušni Dan ili sahrana Nikina vještina zvonjenja se da lako čuti i vidjeti. Uvijek je na raspolaganju Garevcu i garevljanima.

Zaista je teško odabrati pravu osobu godine. Svaki koji ovdje u Garevcu stalno živi zaslužuje ne samo da bude osoba godine nego i desetljeća. Ovi koji ovde žive ne bore se samo za svoje nego i za zajedničko dobro!

Uredništvo GIP-a

###BLANK###