Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon02242020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Naj-Garevljanin 2013. godine

Na kraju smo još jedne godine. Svaki kraj jedne i početak druge godine tjera nas da razmisli o uspjesima ili neuspjesima, o tome što bismo mogli bolje i koji su nam budući ciljevi. Stoga je GIP ponovo odlučio birati "Osobu godine" koja je svojim radom i marljivošću zaslužila naš izbor.

Tko je taj koji je u 2013. godini najviše pridonio boljitku, napretku, kao i zalaganju i učinkovitosti kako u privatnom tako i u društvenom životu našega Garevca.

Tko je taj koji je dobrovoljno dao dio sebe za Garevačko bolje sutra?

Do sada smo Vašim glasovanjem i osobama koje ste nam sami predstavljali birali osobu godine. S obzirom da prošle godine niste predstavili ni jednu osobu koja je zaslužila da bude osoba godine, ove godine je uredništvo GIP-a odlučili birati za vas.

Od niza osoba koje su ušle u uži krug ovogodišnjih kandidata za „OSOBU 2013. GODINE“, mi smo se odlučili za onu osobu za koju smo smatrali da je svojim radom i marljivošću zaslužila naš glas
 

osoba godine 13 fuglinski

Izabrali smo nikada nagrađivanog, moćnog, vrijednog, sposobnog, motiviranog ali i skromnog čovjeka. Čovjeka pristojnog i poštenog karaktera.  Čovjeka koji zna da Garevac i Garevljani trebaju i zaslužuju bolje sutra i koji će u tome smjeru biti uvijek spreman dati svoju pomoć i podršku.

Čovjek koji zna kada je Garevcu potrebna pomoć i bez poziva se uključuje u aktivnosti bilo da se radi o: Lokalnim izborima kada našim ljudima po Slavoniji i Baranji treba prenijeti poruku i napraviti ustroj birača, bilo da je riječ o samim radnim akcijama u Garevcu ili stavljanjem slova na papir da bi se rasvijetlila istina o domovinskom ratu. Izdavanjem Zbirke „Da se ne zaboravi“ te pripremom nove knjižice s naslovom „Sjećanje ratnika“ on je  naš idol i izbor za „Naj Garevljanina za 2013. godinu".

Pred postavljamo da je većina vas koji redovno posjećujete GIP već zaključila o kome je riječ, dakle on se zove Antun Fuglinski!

Stoga uzimam si slobodu kao prvi od srca čestitati našem Antunu na toj za nas velikoj pobjedi! Antune stoga imaš potpuno pravo biti ponosan na tu pobjedu, jer si to zaslužio časnim i moralnim sebedarjem za dobro Garevca!

Samom pobjedom si se pridružio svojim kolegama od ranije: Goranu Tokić Dikači, Zdravki Tokić, Petru Gagulić, Vladi Tokić Dikači, Peri Domazet, Peri Jagustin Pavinom i Miši Perak!

Na žalost Antune kao i više puta do sada i s ovom pobjedom bit ćeš pobjednik ali bez nagrade!

Za GIP piše Mišo Perak

*********************************************************************************

Objavljujemo pristigli komentar na gornji članak a kojeg prenosimo sa stare stranice!

od: Antuna Fuglinskog

Moje iznenađenje, zahvala i dodatni stimulans

Iskreno, malo sam iznenađen iz razloga što u Garevcu, po osobnom mišljenju, ima još niz osoba kojima bi, kako se to kaže u Bosni, „bez problema“ mogla biti dodijeljena ova nagrada (ovaj izbor tako nazivam i doživljavam), ali isto tako i ponosan jer je lijepo „biti na tronu“ mjesta u kojem si rastao i odrastao (ne mogu kazati i rođen jer je to bilo u Bos. Šamcu), stasao, doživio mnogo lijepih trenutaka...

Kad čovjek dobije neku nagradu, to je znak i potvrda da radi dobru stvar, ali i ono vrjednije - spoznaja da je netko prepoznao nečiji trud ili kako ja to znam kazati „krv, suze i znoj“, progovorio o njemu i odao priznanje.

Dodijeljena nagrada je dodatni stimulans, ali i obveza, da i u narednom razdoblju budem onaj mali „kotačić“ koji će pomoći da se niz stvari u našem i Vašeg Garevcu ne samo pokrenu s mjesta, već idu u pravom - pozitivnom smjeru, smjeru prosperiteta, napretka, a na dobrobit sviju nas.
 
I na koncu hvala GIP-u, Garevcu i mojim Garevljanima iz razloga što bez njih ne bi bilo ni ove nagrade.

Antun Fuglinski

****************************************************************************************

Objavljujemo novi pristigli komentar

od: Andrije Grbeše

Bravo prika, od srca iskrene čestitke! Pribavi mi e-mail tvog "Garevljana",  da mu proslijedim ovu stranicu neka vidi kome pripadaš ti a kome on. Sretna Nova 2014.g. svima koji ovo pročitaju.

Andrija Grbeša

****************************************************************************************

Objavljujemo novi pristigli komentar


od: Mate Lukić

Čast mi je i zadovoljstvo čestitati tetku na zasluženoj nagradi za "Naj Garevljanina godine".

Veliki čovjek prije svega, uvijek čvrsto na zemlji, mudar, pametan i ono što je meni osobno najvažnije bilo kroz djetinjstvo, a i sada je, primjer i uzor za ljude upravo svojim ponašanjem, djelovanjem i postojanjem.

Bezbroj puta sam slijedio tvoj primjer kako biti pobjednik, ostati hladne glave i čvrsto na zemlji, kako u dobrim tako i u teškim i izazovnim životnim situacijama.

Eto, samo da znaš, nisi uzor samo svojoj djeci, ima nas još puno, samo svi šute o tome...
Ako možeš primiti još jednu nagradu, nije nešto posebno ali je zaista od srca i iskrena, meni važna koliko i ti, a to je:
Proglašavam te mojim uzorom stoljeća,( prošlog a i ovog).

Sretna ti bila iduća godina.

Mato Lukić

****************************************************************************************

Uredništvo GIP-a

###BLANK###