Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pet08142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Naj-Garevljanin 2014. godine

Na kraju smo još jedne kalendarske godine. Svaki kraj jedne i početak druge godine tjera nas da razmislimo o uspjesima ili neuspjesima kako nas samih tako i naših susjeda i mještana. O tome što bismo mogli bolje učiniti i koji su nam budući ciljevi. Stoga je GIP ponovo odlučio birati "Osobu 2014. godine" koja je svojim radom i marljivošću zaslužila naš izbor.

 marko veritas

Tko je ta osoba koja je u 2014. godini najviše pridonijela boljitku, napretku, kao i zalaganju i učinkovitosti kako u privatnom tako i u društvenom životu našega Garevca.

Tko je taj koji je dobrovoljno dao dio sebe za Garevačko bolje sutra?

Do sada smo Vašim glasovanjem i osobama koje ste nam sami predstavljali birali osobu godine. S obzirom da zadnji puta niste predstavili ni jednu osobu koja je zaslužila da bude osoba godine,  i ove godine je uredništvo GIP-a u dogovoru sa župnikom i MZ Garevac odlučili birati za vas.

Od niza osoba koje su ušle u uži krug ovogodišnjih kandidata za „OSOBU 2014. GODINE“, mi smo se odlučili za onu osobu za koju smo smatrali da je svojim radom i marljivošću zaslužila naš glas.
Izabrali smo nikada nagrađivanog, moćnog, vrijednog, sposobnog, motiviranog ali i skromnog čovjeka. Čovjeka pristojnog i poštenog karaktera.  Čovjeka koji zna da Garevac i Garevljani trebaju i zaslužuju bolje sutra i koji će u tome smjeru biti uvijek spreman dati svoju pomoć i podršku.

Čovjek koji zna kada je Garevcu potrebna pomoć i bez poziva se uključuje u aktivnosti bilo da se radi o: dugogodišnjoj suradnji s GIP-om,  samim radnim akcijama u Garevcu  te organizacijom „Garevačke večeri“ koja je nakon nekoliko godina ponovo okupila veliki broj Garevljana kako iz Švicarske tako i  Njemačke i Austrije na jedno mjesto, ponukla nas na zajedništvo i slogu a zaradom od te večeri pomogli su ne samo MZ Garevac kako se na početku zamišljalo već i župu Garevac, kao i organizaciju Garevačkih susreta 2014. godine. A uz sve to svojim zalaganjem se uključio i u akciju za prikupljanje pomoći poplavljenim područjima Bosanske Posavine, dakle on je  naš idol i izbor za „Naj Garevljanina za 2014. godinu".

Pred postavljamo da je većina vas koji redovno posjećujete GIP već zaključila o kome je riječ, dakle on se zove Marko Cvitkušić Čorbin“!

Stoga uzimam si slobodu kao prvi od srca čestitati našem Marku na toj za nas velikoj pobjedi! Marko imaš potpuno pravo biti ponosan na tu pobjedu, jer si to zaslužio časnim i moralnim sebedarjem za dobro Garevca!

Samom pobjedom si se pridružio svojim kolegama od ranije: Antunu Fuglinskom, Goranu Tokić Dikači, Zdravki Tokić, Petru Gagulić, Vladi Tokić Dikači, Peri Domazet, Peri Jagustin Pavinom i Miši Perak!

Na žalost Marko kao i više puta do sada i s ovom pobjedom bit ćeš pobjednik ali bez nagrade!

Za GIP piše Mišo Perak

*********************************************************************************************************************************************

Javio nam se i Marko iz Garevca sa svojim porukom za ovu nagradu pa je prenosimo u cijelosti:

Dragi Garevljani!
Da budem iskren malo sam bio pozitivno iznenađen kada sam čuo  da sam baš ja „Osoba 2014. godine“ za Garevac i Garevljane jer osobno smatram da u Garevcu ima dosta onih kojima bi ova nagrda mogla biti dodijeljena. Međutim isto tako sam i ponosan jer je lijepo od pomoći mjestu u kojem si rastao i odrastao, a svakako  i mnogo lijepih trenutaka tu doživio...

Stoga ću ovo nagradu primiti kao dodatni stimulans da ću i u buduće u svojim mogućnostima stajati još više na raspolaganju našem Garevcu!

Dužnost svih nas je da dajemo potporu svim našim mještanima koji žive u Garevcu i s time ne dozvoljavaju da se naši običaji, način života i tradicija ne zaborave i nestanu.

A to je svakako i naša obveza prema našim precima, nama samima, i generacijama koje dolaze.

I na koncu hvala GIP-u, Garevcu i mojim Garevljanima iz razloga što bez njih ne bi bilo ni ove nagrade.

Marko Cvitkušić

*********************************************************************************************************************************************

Iskreno i od srca čestitam svom nasljedniku.
Markove radne, moralne i ine reference, te nemjerljiva ljubav prema Garevcu su jamac da se ova „titule“ našla u pravim rukama riječi su Antuna Fuglinskog.

*********************************************************************************************************************************************

Čestitam imenjaku,lijepo je biti domoljub i dati svoj doprinos za boljitek rodnoj grudi. Sve najbolje u 2015. godini napisao je Marko Matijević redovni posjetitelj GIP-a iz susjednog Pećnika.