Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon01202020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Naj-Garevljanin 2015. godine

Na kraju smo još jedne kalendarske godine. Svaki kraj jedne i početak druge godine tjera nas da razmislimo o uspjesima ili neuspjesima kako nas samih tako i naših susjeda i mještana. O tome što bismo mogli bolje učiniti i koji su nam budući ciljevi.

Stoga je GIP ponovo odlučio birati "Osobu 2015. godine" koja je svojim radom i marljivošću zaslužila naš izbor. Tko je ta osoba koja je u 2015. godini najviše pridonijela boljitku, napretku, kao i zalaganju i učinkovitosti kako u privatnom tako i u društvenom životu našega Garevca.

Tko je taj koji je dobrovoljno dao dio sebe za Garevačko bolje sutra?

mato cevo

Do sada smo Vašim glasovanjem i osobama koje ste nam sami predstavljali birali osobu godine. S obzirom da to posjetitelje ne zanima puno te i ne predstavite ni jednu osobu koja je zaslužila da bude osoba godine,  i ove godine je uredništvo GIP-a u dogovoru sa župnikom i MZ Garevac odlučili birati za vas.

Od niza osoba koje su ušle u uži krug ovogodišnjih kandidata za „OSOBU 2015. GODINE“, mi smo se odlučili za onu osobu za koju smo smatrali da je svojim radom i marljivošću zaslužila naš glas.

Izabrali smo nikada nagrađivanog, moćnog, vrijednog, sposobnog, motiviranog ali i skromnog čovjeka. Čovjeka pristojnog i poštenog karaktera.  Čovjeka koji zna da Garevac i Garevljani trebaju i zaslužuju bolje sutra i koji će u tome smjeru biti uvijek spreman dati svoju pomoć i podršku.

Čovjek koji zna kada je Garevcu potrebna pomoć i bez poziva se uključuje u razne aktivnosti bilo da se radi o župi ili MZ Garevac. Za vrijeme svog boravka u inozemstvu podražavao je svaku humanitarnu akciju pokrenutu od strane GIP-a te je redovno sudjelovao i u radu Zavičajnog kluba Garevac.

Svi oni koji redovno dolaze u župnu crkvu u Garevcu mogli su zapaziti kako je na oltaru ili ispod njega kao i kod kipova od ranog proljeća pa do kasne jeseni uvijek doneseno i lijepo posloženo ili dekorirano svježe cvijeće. Ovdje je riječ o muškarcu, čovjeku koji gaji posebnu i neizmjernu ljubav prema cvijeću i svojoj župnoj crkvi, te je sama sebi dala ovu tešku zadaću u kojoj do sada nije posustala.

Dugogodišnjim radom u inozemstvu posvetio je posebnu pažnju uređenju cvjetnjaka i dvorišta te povratkom u svoj Garevac proširio je ovu ljubav ne samo na dvorište i cvijetnjak već i uzgoj povrća u moderno uređenom plasteniku.
Isto tako, to je osoba koja je dio sebe dala i za pomoć pri radu MZ Garevac čiji je član Upravnog odbora od 2013. godine i tu obnaša dužnost blagajnika.

I ako je još uvijek povratnik bez supruge on je ne umoran, od ranog jutra do kasno u noć možete ga vidjeti u radnom mantilu ispred ili iza kuće gdje sam sebi svakodnevno nađe dovoljno posla.

Također je ove 2015. godine sa sinovima proširio već obnovljenu i uređenu obiteljsku kuću te nadogradio još jedan stan. S ovim činom i obogaćivanjem obiteljskog gnijezda jednoglasno smo izabrali baš tu osobu.

Pred postavljamo da je većina vas koji redovno posjećujete GIP već zaključila o kome je riječ, dakle to je povratnik Mato Cvitkušić „Ćevo“.

Stoga uzimam si slobodu kao prvi od srca čestitati našem Mati na toj za nas velikoj pobjedi! Mato imaš potpuno pravo biti ponosan na tu pobjedu, jer si to zaslužio časnim i moralnim sebedarjem za dobro Garevca!

Samom pobjedom si se pridružio svojim kolegama od ranije: Marku Cvitkušić, Antunu Fuglinskom, Goranu Tokić Dikači, Zdravki Tokić, Petru Gagulić, Vladi Tokić Dikači, Peri Domazet, Peri Jagustin Pavinom i Miši Perak!

Na žalost Mato kao i više puta do sada i s ovom pobjedom bit ćeš pobjednik ali bez nagrade!

Za GIP piše Mišo Perak

***********************************************************************************************************************************************************

Komentar Mate Cvitkušić za ovu nagradu prenosimo u cjelosti:

Cjenejno Uredništvo i posjetitelji GIP-a,
Prilično sam iznenađen Vašom odlukom jer znam da u Garevcu ima dosta Garevljanki i Garevljana koji zaslužuju da svojim radom i mariljivošću budu osoba godina.

No, Vaš izbor me je ohrabrio i dao novu snagu i poticaj da činim još bolja djela jer to je naša obveza prema našim precima, nama samima, i generacijama koje dolaze.

Osobno mislim da je dužnost svih nas da dajemo potporu  našim mještanima koji žive u Garevcu i s time ne dozvoljavaju da se naš način života, tradicija i običaji ne zaborave i nestanu.
 
Nova godina dolazi i s njom će se mnoge stvari promijeniti… Ali u jedno buditi sigurni: mi ćemo ostati – stoga ću kao i do sada nastojati, dati sve od sebe  da svojim radom i marljivošću doprinesem boljitku, napretku, kao i zalaganju i učinkovitosti kako u privatnom tako i u društvenom životu našega Garevca.

Iskoristio bih ovu zgodu da Vam se svima skupa zahvalimo na ukazanom povjerenju te da Vas podsjetimo koliko sam sretan što Vam mogu biti na raspolaganju i u godinama koje slijede.

Sretna Vam Nova Godina!
Vaš Mato Cvitkušić „Ćevo“