Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon01202020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Naj Garevljanin 2017. godine

Na kraju smo još jedne kalendarske godine. Svaki kraj jedne i početak druge godine tjera nas da razmislimo o uspjesima ili padovima kako nas samih tako i naših susjeda i mještana. Stoga je GIP ponovo odlučio birati "Osobu 2017. godine" koja je svojim radom i marljivošću zaslužila naš izbor. Tko je ta osoba koja je u protekloj kao i nizu godina iza nas najviše pridonijela boljitku, napretku, zalaganju i učinkovitosti kako u privatnom tako i u društvenom životu našega Garevca.

Tko je taj koji je dobrovoljno dao dio sebe za Garevačko bolje sutra?

Od niza osoba koje su ušle u uži krug ovogodišnjih kandidata za „OSOBU 2017. GODINE“, mi smo se odlučili za onu osobu za koju smo smatrali da je svojim radom i marljivošću zaslužila naš glas.
Izabrali smo nikada nagrađivanog, vrijednog, sposobnog, motiviranog ali i skromnog čovjeka. Čovjeka pristojnog i poštenog karaktera. Čovjeka koji zna da Garevac i Garevljani trebaju i zaslužuju bolje sutra i koji će u tome smjeru biti uvijek spreman dati svoju pomoć i podršku.

ilija peric grasak

Čovjek koji zna kada je Garevcu potrebna pomoć i bez poziva se uključuje u razne aktivnosti bilo da se radi o župi ili MZ Garevac. Čovjek koji je do sada podržao svaku humanitarnu akciju pokrenutu od strane GIP-a.

Riječ je o Iliji Perić „Grašku“ kojeg smo ovaj puta kao posebnu osobu izdvojili za naš portal.

Ilija danas gazi osamdesete godine ovozemaljskog života. Prilično je zdrav i još uvijek izvan prosječno motiviran, vrlo inteligentan, miran i veseo čovjek. Ne razmišlja puno o prošlosti niti budućnosti jer ih osobno ne može promijeniti, živi sadašnjost onako kako baš on hoće, a uz njega je uvijek i supruga Danica koja mu nikada nije uskraćivala planove i želje već ga je uvijek podržavala u njegovim odlukama.

Kada smo koncem ožujka 2017. godine pokrenuli našu ovogodišnju korizmenu akciju i napisali da prikupljamo pomoć kako bi pomogli jednoj garevačkoj sirotici da dobije pitku vodu u svoje dvorište.

Nije trebalo dugo čekati da nam se javi osamdesetogodišnji Ilija Perić „Grašak“ i kaže da će on osobno poduprijeti akciju i sam će svojim novčanim sredstvima financirati dovod vode u dvorište ovaj sirotici. I tako je i bilo. Bez oklijevanja je osobno organizirao Vladu Dikaču i njegove radnike da se to odmah uradi.
 
Radovi su uspješno obavljeni, voda je dovedena a Ilija je za troškove materijala i rada isplatio ukupni trošak od 1500 KM.

Što reći za ovo vrijedno Ilino djelo već da je to za svaku pohvalu. Svi mi znamo da umirovljenici nemaju više svojih redovnih plaća već dobijaju skromne mirovine koje su dostatne tek za pokrivanje normalnih životnih potreba, a o višku ili štednji više nema razmišljanja.

No, Ilija se odlučio darovati i to je i učinio u 80 godini života, a uz to je kao i svake godine podržao i našu redovnu korizmenu akciju. HVALA MU!
 
Stoga uzimam si slobodu kao prvi od srca čestitati našem Liji na toj za nas velikoj pobjedi! Ilija imaš potpuno pravo biti ponosan na tu pobjedu, jer si to davno zaslužio časnim i moralnim sebedarjem za dobro Garevca, međutim uvijek je bilo onih osoba koje smo stavili ispred Tebe! Da mi se ne bi ostvarile riječi jednog prijatelja koji mi je kazao, „ako želiš da nekoga udaljiš od Garevca, samo ga nagradi“.
Samom pobjedom si se pridružio svojim kolegama od ranije: Ivici Marić „Ćiši“,  Mati Cvitkušić „Ćevi“, Marku Cvitkušić „Čorbinom“, Antunu Fuglinskom, Goranu Tokić Dikači, Zdravki Tokić, Petru Gagulić, Vladi Tokić Dikači, Peri Domazet, Peri Jagustin Pavinom i Miši Perak!

Na žalost Ivice i Ti ćeš kao i Tvoji prethodnici  s ovom pobjedom biti pobjednik ali bez nagrade!

No, nagrade su dobili svi, samo će neki te nagrade dočekati naknadno u duhu, oni najmlađi i oni stariji, neke nagrade njihova djeca, a neke nagrade već u ovome trenutku živi žive.

Čast je imati ovakvog čovjeka u svom mjestu i narodu kojem pripada.

Za GIP piše Mišo Perak