Samo je jedan Garevac

Selo moje sve me tebi zove

Pon01202020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Naj Garevljanin 2018. godine

Na kraju smo još jedne kalendarske godine. Svaki kraj jedne i početak druge godine tjera nas da razmislimo o uspjesima ili padovima kako nas samih tako i naših susjeda i mještana. Stoga je GIP ponovo odlučio birati "Osobu 2018. godine" koja je svojim radom i marljivošću zaslužila naš izbor.
 
Tko je ta osoba koja je u protekloj kao i nizu godina iza nas najviše pridonijela boljitku, napretku, zalaganju i učinkovitosti kako u privatnom tako i u društvenom životu našega Garevca.

Tko je taj koji je dobrovoljno dao dio sebe za Garevačko bolje sutra?

Od niza osoba koje su ušle u uži krug ovogodišnjih kandidata za „OSOBU 2018. GODINE“, mi smo se odlučili za onu osobu za koju smo smatrali da je svojim radom i marljivošću zaslužila naš glas. Izabrali smo nikada nagrađivanog, vrijednog, sposobnog, motiviranog ali i skromnog čovjeka. Čovjeka pristojnog i poštenog karaktera.

Čovjeka koji zna da Garevac i Garevljani trebaju i zaslužuju bolje sutra i koji će u tome smjeru biti uvijek spreman dati svoju pomoć i podršku.

Čovjek koji zna kada je Garevcu potrebna pomoć i bez poziva se uključuje u razne aktivnosti bilo da se radi o župi ili MZ Garevac.
Dakle riječ je o Niki Tokić „Brkici“ poznatijem kao garevačkom "zvonaru" koji ovaj zanat davno preuzeo od svoga pokojnog oca Nike, a kojeg smo ovaj puta kao posebnu osobu izdvojili za naš portal.

 niko tokic brkica

Niko danas gazi sedamdeset i osmu godinu ovozemaljskog života. Prilično je zdrav i još uvijek izvan prosječno motiviran, inteligentan, miran i veseo čovjek. Još uvijek vozi automobil pa čak i do Austrije. Ne razmišlja puno o prošlosti niti budućnosti jer ih osobno ne može promijeniti, živi sadašnjost onako kako baš on hoće, a uz njega su od ove godine i povratnici kćerka Ankica i zet Vlado kao koji mu nikada nisu uskraćivali planove i želje već ga je uvijek podržavali u njegovim odlukama kao i njegovi sinovi, snahe i unuci.

Stoga uzimam si slobodu kao prvi od srca čestitati našem Niki na toj za nas velikoj pobjedi! Niko imaš potpuno pravo biti ponosan na tu pobjedu, jer si to davno zaslužio časnim i moralnim sebedarjem za dobro Garevca, međutim uvijek je bilo onih osoba koje smo stavili ispred Tebe samo za to da mi se ne bi ostvarile riječi jednog prijatelja koji mi je kazao, „ako želiš da nekoga udaljiš od Garevca, samo ga nagradi“.

Samom pobjedom si se pridružio svojim kolegama od ranije: Iliji Perić "Grašku", Ivici Marić „Ćiši“, Mati Cvitkušić „Ćevi“, Marku Cvitkušić „Čorbinom“, Antunu Fuglinskom, Goranu Tokić Dikači, Zdravki Tokić, Petru Gagulić, Vladi Tokić Dikači, Peri Domazet, Peri Jagustin Pavinom i Miši Perak!

Na žalost Niko i Ti ćeš kao i Tvoji prethodnici s ovom pobjedom biti pobjednik ali bez nagrade!

No, nagrade su dobili svi, samo će neki te nagrade dočekati naknadno u duhu, oni najmlađi i oni stariji, neke nagrade njihova djeca, a neke nagrade već u ovome trenutku živi žive.

Čast je imati ovakvog čovjeka u svom mjestu i narodu kojem pripada.

Za GIP piše Mišo Perakniko tokic brkica i macak

Na fotografiji je Niko i njegov mačak brko, "Dva brkice"