Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet08142020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Javna rasprava za ponovni Nacrt parcelizacije zemljišta autoceste

Kako nas obavještavaju mještani Garevca neki su naši pojedinci podijelili ne korektnu i ne provjerenu vijest da je u općini Modriči izložen novi Nacrt parcelizacije zemljišta za dionicu autoceste i plinovoda Vukosavlje-Brčko i Brčko-Rača.Taj Nacrt jest poslan iz  ministarstva  prometa i veza iz Banja Luke, ali neće biti izložen u općinskim prostorijama odjeljenja za prostorno uređenje do 09.07.2020.

Opširnije:Javna rasprava za ponovni Nacrt parcelizacije zemljišta autoceste

OTKAZUJEMO susret školske generacije i Garevačko sjelo 2020.

Dragi Garevljani i prijatelji Garevca: žao nam je što s vama moramo podijeliti tužnu vijest a to jest da se ovogodišnja Garevačka fešta i mjesna manifestacija Garevačko sjelo kao i susret školskih generacija, čije je održavanje bilo planirano za nedjelju 19. srpnja 2020. godine, neće održati zbog epidemije koronavirusa. Organizacioni odbor na čelu s MZ Garevac je čekao do zadnjih dana s nadom da ćemo se ipak sastati jer su imali sve rezervirano, međutim kako epidemiološki stožer dozvoljava okupljanje samo do 50 osoba morali smo ovo otkazati.

Opširnije:OTKAZUJEMO susret školske generacije i Garevačko sjelo 2020.

Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Za sve kršćane kao i ljude dobre volje, blagdan Božića i Kristova rođenja, slavi se i obilježava u znaku mira i ljubavi, međusobnog praštanja i povjerenja.

Opširnije:Čestitka predsjednika MZ za pravoslavni Božić

Malčiranje bankina, Megdanića i okoliša Burića štale

Kako je poslije zimskih dana zavladala epidemija korona virusa u svijetu tako je zahvatila i naš Garevcu pa se do sada to jest polovicom svibnja malo što zajednički uradilo na održavanju i uređenju krajolika našega sela. Stoga je MZ Garevac u subotu 16. svibnja 2020. godine iskoristila lijepo vrijeme za malčiranje bankina, Megdanića i okoliša oko Burića štale.

Opširnije:Malčiranje bankina, Megdanića i okoliša Burića štale

Postavljen je i treći dio ograde na garevačkom groblju

Ovih dana nam stižu lijepe vijesti iz Garevca. Pisali smo kako se obnavljaju kuće a danas na Badnjicu vas želimo izvijestiti da je postavljen i treći dio ograde na garevačkom groblju. MZ Garevac nam je uz blagdan Svih svetih obećala da će se i ovaj dio ograde postaviti do Božića a privatno poduzeće Pandurević MP je to potvrdilo i evo danas se to i ostvarilo.

Opširnije:Postavljen je i treći dio ograde na garevačkom groblju

Vaskršnja čestitka MZ Garevac

Prigodom najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, čestitku pravoslavnim vjernicima koji Uskrs slave prema julijanskom kalendaru u ime MZ Garevac i u svoje osobno ime uputio je predsjednik HMZ Vlado Tokić.

Opširnije:Vaskršnja čestitka MZ Garevac

Asfaltiranje platoa i parkinga ispred groblja Sv. Ilije u Garevcu

Dok su nam svima oči uprte u Garevac, a misli na izgradnju nove autoceste kroz naša mjesta ipak ima i drugih lijepih vijesti. Ovo lijepo jesenje vrijeme ide na ruku mnogima pa tako i MZ Garevac i Udruzi Dragovoljaca i Veterana HVO Modriča koji su se dogovorili da asfaltiraju parkiralište to jest plato ispred spomenika poginulim i nestalim braniteljima 105. brigade HVO Modriča.

Opširnije:Asfaltiranje platoa i parkinga ispred groblja Sv. Ilije u Garevcu

Uskrsna čestitka MZ Garevac

Uskrs je blagdan pobjede života nad smrću, blagdan koji danas, kada je mnogima teško, kada tjeskoba, strah i nesigurnost mnogima pokazuje da dobro, ljubav i nada i dalje stanuju ovdje u našem Garevcu, a čineći dobro bližnjima, pomažući potrebitima, darivajući druge, najviše obdarujemo sami sebe.

Opširnije:Uskrsna čestitka MZ Garevac

Postavljen je i drugi dio ograde na garevačkom groblju

Svi oni koji su bili za Ilinu 2019. h garevačkom groblju mogli su vidjeti da se radi i drugi dio ograde na garevačkom groblju to jest pored Vlade i Ankice Ivušić pa do  pokojnog Stpe "Taira".
Privatno poduzeće Pandurević MP je ispunilo svoje obećanje te izradilo ogradu ali se čekala isplata kako bi se ograda postavila.

Opširnije:Postavljen je i drugi dio ograde na garevačkom groblju

Ugrađena je nova stolarija na grobljanskoj kapeli

Ako malo razmislimo brzo ćemo zaključiti kako danas ništa nije trajno. Vremenom sve prolazi i gubi svoju kvalitetu ma koliko ono kvalitetno bilo. Tako su predstavnici MZ Garevac na čelu s predsjednikom Vladom Tokić došli do zaključka da bi trebalo zamijeniti  prozore i vrata na kapelici u garevačkom groblju.

Opširnije:Ugrađena je nova stolarija na grobljanskoj kapeli

Ilina se bliži a novca za ogradu nemna

Poslije blagdana Uskrsa pisali smo kako se završio prvi dio ograde na Garevačkom groblju za koju možemo reći da je izgledom i kvalitetom najbolja u regiji pa čak i dalje, ali da to nije kraj već da MZ Garevca želi ići dalje u obnovu drugog djela ograde od strane Nike Tokić "Brkice".

Opširnije:Ilina se bliži a novca za ogradu nemna