Nova snaga Garevca - Goran Tokić Dikača

goran dikaca1a

U srijedu, 19. lipnja 2013. godine održana je 7. sjednica Skupštine općine Modriča gdje je donešena odluka o raspisivanju izbora u savjetima mjesnih zajednica koji će se održati 29. rujna 2013. i to u isto vrijeme u svim mjesnim zajednicama. Napomenut ćemo da na području općine Modriča postoje 24 aktivne MZ.

U nedjelju 29.rujna 2013. godine Garevljani su pokazali svoje pravo lice i na izbore je izašlo 228 osoba.  Ako uzmemo u obzir moćme MZ vidjet ćete da smo prevazišli svaki prosjek izlaska na glasovanje.


Taj dan su u Miloševcu na izbore izašle  444 osobe, u  Vranjaku 291, Koprivna 283,  Botajici 143, Babešnici 96 Tarevcima 94, u Kladarima D. 84, u Čardaku 51 osoba  itd.
Od 13 osoba koliko ih je bilo na izbornoj Listi savjet će po odluci općine Modraiča za sljedeće četri godine sačinjavati 7 osoba.  Zahvaljujući Garevljanima na odzivu i davanju glasova za članove HDZ-a, ovaj puta u savijetu Mjesne zajednice Garevac nećemo imati predstavnika drugih političkih stranka kao do sada.


Na osnovu potvrđnih rezultata izbora za članove savjeta Mjesnih zajednica općine Modriča koji su održani u nedjelju 29. rujana 2013. godine,  Općinska izborna komisija Modriča dodjeljuje mandate članovima savjeta Mjesne zajednice Garevac za sljedeće 4 godine a to su sljedeće osobe: Goran Tokić sa 170 glasova, Stjepan Burić168, Cvitkušić Mato 167, Bajić Nada 165, Perić Pero 165, Marković Mara 163, i Kovač Dijana sa 161 glas.


Na svom prvom sastanku održanom u ponedjeljak 07.10.2013. godine savjet MZ Garevac donio je odluku i jednoglasno izabrao novog predsjenika. To je gospodin GORAN Tokić Dikača.
Svoju odluku je savjet MZ Garevac morao potvrditi i u općini Modriča. Tako su u srijedu 09.10.2013. godine u 12.00 sati ponovo jednoglasno izabrali Gorana. Radi bolesti gospođa Nada Bajić nije bila nazočna sastanku ali je svoj glas također dala Goranu.


Mislim da savjet MZ u svom izboru nije pogriješio. Izabrali su: moćnog, vrijednog, sposobnog, motiviranog, skromnog i radišnog čovjeka. Čovjeka žuljevitih ruku pristojnog i poštenog karaktera.
Isto tako mišljenja sam da Garevac i Garevljani trebaju i zaslužju bolje sutra, te od savijeta MZ i Gorana očekujemo da budu lokomotiva boljeg, ljepšeg i prosperitetnijeg Garevca, a mi da budemo njihova podrška kako u moralnom tako i materijalnom smislu.

Međutim nisam siguran da li je i sam Goran zadovoljan izborom jer je svjestan da ga čeka mnogo rada, truda, odricanja, krvi, suza i znoja, i da će mu se samo bilježiti pogreške, a nikako dobra djela i dodjeljivanje nagrada.

Svakako nesmijemo zaboraviti ni staru ali mudru izreku“da se još nije rodio tko je svijetu ugodio“ i da će sigurno biti i retrogradnih snaga, ali da će se i oni, nakon prvih i konkretno sprovedenih akcija u Garevcu, urazumiti.

Stoga moramo Goranu i novom savjetu MZ dati veliku podršku kako moralnu tako i materijalnu jer oni to zalužuju.

Rado ću napomenuti da su i MZ Kladari D. kao i MZ Čardak dobili novog predsjednika to je gos. Mato Bičvić "Džole" i gos. Stijepan Perković! Čestitamo novim predsjednicima i očekujemo uzajmno dobru i plodonosnu suradnju.

Za GIP piše Mišo Perak