Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto05262020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Urađena je bušotina vode u garevačkom groblju

Nakon tropskih vrućina i dugoga ljeta mnogi izvori u bunarima i pumpama u Garevcu i okolini izgubili su nivo pitke vode. To se dogodilo i na garevačkom groblju. S obzirom da smo i do sada više puta imali isti problem postojeća MZ Garevac na čelu s Goranom Tokić je donijela odluku da se uradi bušotina bunara i da se taj problem trajno riješi.

Tako je prošlog tjedna urađena bušotina na dubinu od 20 metara u koju će se postaviti  potopna Grundfos crpka i hidrofon sa spremnikom za vodu što će zamijeniti postojeći hidropak koji je do sada svojom funkcijom uspio zadovoljiti potrebe mještana.

Međutim priroda čini svoje, a sve je i veći broj onih koji koriste vodu te se ukazala potreba za nečim boljim i jačim i na duže vrijeme jer rad ove Mjesne zajednice traje do kraja rujna mjeseca 2017. godine i oni su izrazili želju da još to urade za vrijeme svoga mandata, i svojim nasljednicima ostave jedan veliki problem manje.

groblje voda 1 900

Bušotinu je uradila poznato poduzeće iz Teslića koja je do sada u Garevcu uradila veći broj bušotina i koje su se dobro pokazale.

Cijena ove bušotine i posla vezanog uz nju je koštala oko 5000 KM, a  MZ Garevac nema svoga bankovnog računa niti novca na njemu već se nadaju dobroti Garevljana te da će kao i do sada biti humanitarni, čovjekoljubljivi, suosjećajni i kao takvi spremni podržati ovu njihovu akciju.

Ukoliko ste i vi jedan od njih koji u ovome projektu vidite pozitivno odrađen posao i želite ih novčano pomoći svoj prilog možete uplatiti kod tajnika MZ Garevac Mate Cvitkušić „Ćeve“ u obiteljskoj kući Garevcu.

Hvala vjeću MZ Garevac što  misle na svoje selo i čine dobra djela, a i svakome onome tko im svojim novcem pomogne da se ovaj posao isplati.

Za GIP piše Mišo Perak

groblje voda 900