Izbor članova savjeta MZ za 2017. godinu

Na osnovu člana 536 i 58 Izbornog zakona Republike Srpske, Skupština općine Modriča na svojoj 9. redovnoj sjednici održanoj 04. kolovoza 2017. godine donijela je odluku o raspisivanju i održavanju izbora za članove Savjeta mjesnih zajednica na području općine Modriča, a Izbori za članove Savjeta sprovode se sukladno s odredbama Republike BiH, Izbornog zakona RS-a i zakona o lokalnoj samoupravi.

Tako su Izbori u Garevcu održani u nedjelju 01. listopada. 2017. godine u Uredu MZ Garevac od 9.00 do 16.sati a na Izbore je izašlo 91 osoba. Poslije glasovanja uslijedio je i mali domjenak na koji su se svi glasači rado odazvali u Garevačkom Domu.mjesni ured s prijeda

Na osnovu potvrđenih rezultata izbora za članove savjeta Mjesnih zajednica općine Modriča koji su održani u nedjelju 01.kolovoza 2017. godine,  Općinska izborna komisija Modriča dodijelit će mandate članovima savjeta Mjesne zajednice Garevac za sljedeće 4 godine a to su sljedeće osobe: Mato Andrić „Starkelj“, Nada Bajić, Mato Cvitkušić, Roko Perić, Ružica Stanušić, Kaja Šerić i Vlado Tokić „Dikača“.
 
Poznato nam je da je većinu glasova dobio Vlado Tokić Dikača i to preko 80, a slijedila ga je Kaja Šerić s preko 60 glasova. Čestitamo svim izabranim osobama i nadamo se da će Garevac uz njihovu pomoć biti još ljepši i uredniji.

Ovom zgodom Uredništvo portala čestita novoizabranim članovima a isto tako se zahvaljuje starom timu koji su sačinjavali: Nada Bajić, Stjepan Burić, Mato  Cvitkušić,  Dijana Kovač, Mara Marković, Pero Perić i Goran Tokić.

Ovo je drugi put da se veliki broj mještana odazvao na izbore. Po nalogu općine Modriča savjet MZ sačinjava samo sedam članova Savjeta MZ tako da i u ovome mandatu nemamo članova drugih političkih stranaka već samo predstavnike HDZ-a.

Uskoro će uslijediti  i prvi sastanak MZ Garevac na kojem će izabrani članovi između sebe izabrati predsjednika, tajnika i blagajnika, a po tome će svoju odluku Savjet MZ Garevac potvrditi i u općini Modriča gdje će po općinskoj proceduri ponovo morati izabrati predsjednika MZ.

Za GIP piše Mišo Perakizbori 17

izbori 17 1

izbori 17 2