Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet07032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Započeli su radovi ograde na garevačkom groblju

U listopadu 2018. godine poslije berbe kukuruza i pečenja rakije pisali smo da je na red došla radna akcija MZ Garevac za čupanje Tuja pored glavne ceste garevačkog groblja. Svi vi koji ste od polovice 2017.  godine dolazili u Garevac mogli ste primijetiti da se veliki broj jedne od sorti zasađenih Tuja osušio, a da su se i one druge počele žurno sušiti.

4

Stoga je savjet mjesne samouprave Garevac donijelo odluku u pravo vrijeme jer se i postojeća metalna ograda godinama nije bojila i korozija je učinila svoje te se pod hitno morala sanirati.

Kako saznajemo od predsjednika MZ Garevac VladeTokić „Dikače“ ovih dana se počelo raditi na ogradi.

Duže vrijeme su se prikupljale ponude različitih izvođača radova da bi se na kraju odlučili za privatno poduzeće MP Pandurević  koje ima višegodišnje iskustvo i mnoštvo zadovoljnih klijenata te nam garantira vrhunsku kvalitetu i zadovoljstvo, a sa samom spoznajom da se radi o društvenom imanju i ogradi za groblje uz najnižu ponuđenu cijenu  ostalih izvođača oni su nam dali i odgovarajući popust.

Tako će se postojeći betonski temelj obnoviti i proširiti a na njega će doći dugovječna ograda izrađena od vrućeg pocinčavanja čelika koja je do sada najefikasnija i ekološki najprihvatljivija zaštita čelika te zaštićena galvanskim navlakama od hroma, nikla, bakra i mesinga, polimerizacijom, koja u kombinaciji s bojanjem predstavlja cjelovitu višegodišnju zaštitu i takva kvalitetna zaštita može trajati i dulje od trideset godina.

Materijal za obnovu temelja je već nabavljen i radovi će na obnovi početi sljedeći tjedan tako da se završetak ovih radova predviđa za blagdan Uskrsa a mi ćemo vas svakako redovno obavještavati o ovim radovima.

Cijena ovoga posla će prijeći 15.000 KM i MZ Garevac osim vrijednih ruku (i ostatka novca od organiziranja prošlogodišnjeg "Garevačkog sjela" gdje je sve bilo besplatno) nema dovoljno novčanih sredstava te računa i na nas. Stoga bi bilo veoma humano da im se pridružimo te ih financijski pomognemo jer naši pokojni i tu ukopani sigurno zaslužuju mirno, i lijepo uređeno vječno počivalište.

Ako netko želi uplatiti svoj dar za ovu akciju i potrebni su vam podaci od banke možete ih pogledati klikom ovdje,

isto tako ako vam je potrebna uplatnica javite nam se klikom ovdje.

Visina vaših priloga kao i imena donatora će kao i uvijek biti objavljena na portalu.

Za GIP piše Mišo Perak