Novi izazov mještana i grobljanske ograde

Neobično visoke temperature za ovaj period godine pravi su izazov za one koji žele učiniti nešto lijepo za svoj kraj. Tako su se Mato Cvitkušić „Ćevo“ ,Marko Perić Ivin, Marko Perić Pavin, Perija Perić Marjanov, Roko Perić Ivićev i jedan nadničar predvođeni s Vladom Tokić Dikačom okupili kod Garevačkog groblja da bi nasuli zemlju i šljunak oko novo izljevenih temelja za ogradu garevačkog groblja.

I ako je u nedjelju župnik Anto najavio da će se danas raditi na nasipanju temelja grobljanske ograde i da je potrebno više radne snage ipak se većina sposobnijih  mještana nije odazvala.

No i ovaj mali broj vrijednih Garevljana je dosta toga uradio, a lijepo proljetno vrijeme je doprinijelo da i veći broj osoba posjeti groblje i svoje pokojne tako je bilo i onih koji su došli iz Osijeka: Anto Bajić „Brada“, Rado Perković, Zora Perak, Ljubica Cvitkušić iz Požege, Janja Cvitkušić „Svrznica“ s kćerkom i vlč. Vlado Jagustin župnik u župi Globarica.

Hvala našim  mještanima koji su zasukali rukave i odradili ovaj dio posla kao i onima koji nisu zaboravili svoje pokojne već su ih obišli na groblju a uz to i donirali svoju pomoć za izgradnju grobljanske ograde.

groblje 1024

Do sada je za ogradu doniralo 28 osoba s veoma visokim novčanim darovima, ali je to još uvijek premalo da bi se ograda isplatila izvođaču radova.
Ograda  će uskoro biti spremna za montažu, ali je izvođač ne želi postavljati bez novca i ako se dobro poznaju s predsjednikom MZ Garevac te  su mu obećali da bi jedan dio novca mogli i pričekati.

Ako MZ Garevac bude prikupila potrebnih 15.000,00 KM ograda će biti postavljena do Uskrsa.

Hvala sivima, koji svojim darom pomažu obnoviti ogradu na Garevačkom groblju, a posebno hvala našim mladim i umirovljenicima koji svoje mjesto nikada nisu zaboravili!

Uplate se primaju direktno kod MZ Garevac i to kod,: Mate Andrić „Starkelje“, Roke Perić i Vlade Tokić „Diakče“.
Ako netko želi svoj dar za ovu akciju uplatiti preko bankovnog računa GIP-a svi potrebni podaci od banke su vam prikazani ovdje dole niže.

Ovdje su svi potrebni podaci o banci i računu banke na koji se može izvršiti uplata Vaših donatorskih priloga!
Garevački Internet Portal -GIP- je Udruga koja pomaže Garevcu i Garevljanima
Podaci o Banci: Raiffeisenbank Thunersee, 3700 Spiez,
Broj konta 30-23367-6, IBAN CH07 8086 7000 0062 7108 5 na ime Garevacki Internet Portal, Bürglenweg 16, 3627 HEIMBERG
Banken Clearing Nr.(BCN) 80867, RAIFCH22
Također se ovi podaci mogu koristiti za besplatne uplate u europskom platnom području SEPA koje obuhvaća sve članice Europske unije a među njima i Švicarsku.

Iskreno se zahvaljujemo za svaki Vaš novčani dar ma koliko on bio!

Imena onih donatora koji su dali svoj dobrovoljni prilog možete pogledati klikom ovdje
Isto tako ako vam je potrebna uplatnica javite nam se te ćemo je dostaviti putem pošte na vašu kućnu adresu (ovo vrijedi samo u Švicarskoj). Kliknite ovdje i ispunite obrazac.

Visina vaših priloga kao i imena donatora će kao i uvijek biti javno objavljena na ovom portalu.

Za GIP piše Mišo Perak

View the embedded image gallery online at:
https://www.garevac.info/mz-obavijesti/7958-novi-izazov-mje%C5%A1tana-i-grobljanske-ograde.html?tmpl=component&print=1&layout=default#sigProId3293eb9011