Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07122020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Završeno još jedno vrijedno djelo naše MZ Garevac

Ovih dana završen je sanitarni mokri čvor u našem Domu mladih u Garevcu. To je još jedno vrijedno i pozitivno djelo naše MZ Garevac  predvođenom Vladom Tokić Dikačom.Na ime riječ je o mokrom čvoru koji je  izgrađen u prostorijama malog garevačkog doma, a služit će gostima i mještanima za vrijeme većih kulturno zabavnih događaja kada se u Garevcu okupi veliki broj mještana, gostiju i  dobro namjernika te jedan postojeći WC ne može svima istovremeno pružiti mogućnost usluge.

4

Ova ideja MZ  Garevac rodila se prošle godine  za vrijeme „Garevačkog sjela“ ali nije bilo financijske pomoći te je to čekalo do današnjih dana.

Pred sam blagdan Uskrsa 2019.  kada je Pero Domazet Ivin uputio pomoć  MZ Garevac od 2200 ŠFr „od nekadašnjeg Zavičajnog kluba Garevac“ odmah se paralelno s izgradnjom ograde na groblju krenulo u izgradnju još jednog duplog WC-a.  Napomenut ćemo da je na zamolbu MZ Garevac i općina Modriča dala dobar dio sredstava u ovu svrhu. Hvala im kao i predsjednik MZ Vladi Tokić "Dikači" koji većinu ovih poslova sam uradio.

 

Dakle riječ je o jednom duplom  sasvim novo izgrađenom WC-u  i jednom renoviranom koji je već postojao.

Postojećem WC-u su izmjene keramičke pločice da bi dobio isti izgled kao i novo uređeni WC te postavljena nova sanitarija i dodan jedan pisoar.

Dok je dupli WC novo izgrađen s većim ulaznim prostorom i dva odvojena WC-a za muške i ženske osobe s više umivaonika za pranje ruku i ogleda te jednim posebnim pisoarom.

novi wci

Sanitarija i keramičke pločice su nove i moderno urađene i postavljene, a tako isto i ulazna PVC vrata kao i dvoja drvena na samim WC-ima  koji će nam i te kako dobro doći  u ljetne dane i vrijeme godišnjih odmora kada Garevac bude bio pun svojih žitelja.

Dakle ovo je još jedan pozitivni dokaz borbe naše MZ za praktičniji, bolji i ljepši izgled samoga mjesta i našeg Garevca.

Zahvalni smo našoj MZ što misli na svoje mjesto i nastoji mu pomoći u svakom pogledu. Hvala i svima onima koji ih kako moralno tako i financijski podržavaju jer oni osim velike i dobre volje da nešto dobro naprave i ostave iza sebe  nemaju ništa drugo. Oni nemaju mjesečna materijalna primanja već žive od svoga rada u svom selu i besplatno rade za njegovo dobro.

Za GIP piše Mišo Perak