Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pet05292020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Rubriku  "Žena i razmišljanje"  uređuje naša spisateljica Lily Laum. Zahvaljujući znanju i sposobnostima naših kolega na ovom mjestu ćete redovno moći pročitati  priče iz različitog žanra gdje je jedina poveznica žena i razmišljanje. Lily Laum  ne želi više držati u sebi svoje osjećaje i misli, ne može više držati u sebi svu radost, tugu, bijedu sreću, ushićenje, padove i uspone, ona želi da  pomogne drugima da shvate svoj put kojim treba krenuti i da razaberu sve osjećaje i misli koje kao košmar pojavljuju se u fragmentima i odu prije nego li dođu.

Cilj nam je pisati ono što će Vas ponovo dovesti u ovu rubriku ili stranicu naše Lily zrelažena.com.

 

Aklea Neon predavanje u Dubrovačkim knjižnicama

„22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru” naslov je predavanja koje je. 3. ožujka, u sklopu prvih ovogodišnjih Putositnica utorkom održala putujuća glazbenica Aklea Neon u Dubrovačkim knjižnicama. Mlada Osječanka kantautorica Aklea Neon živi svoj san. Uspješno spaja dvije strasti, glazbu i putovanja, jedno od drugog crpi inspiraciju, a sve se to može primijetiti i na njezinom stilu interpretacije i žanrovske opredijeljenosti.
Aklea Neon slikama, riječima i glazbom dočarala Peru.

Opširnije:Aklea Neon predavanje u Dubrovačkim knjižnicama

Maškarani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Dubrovački simfonijski orkestar je priredio glazbenu poslasticu u prepunom Kazalištu Marina Držića. Koncert naziva Maškarani koncert za zaljubljene, okupio je brojnu i maškaranu publiku koja je pratila maškarani orkestar, dirigenta Marca Tardua i tri solistice, dubrovačke pjevačice Maju Grgić, Luciju Pećar i Andreu Marić, pjevušeći ili pljeskom u taktu glazbe koja se odvijala.

Opširnije:Maškarani koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra

Intervju s mladom kantautoricom Akleom Neon

Mlada Osječanka kantautorica Aklea Neon živi svoj san. Uspješno spaja dvije strasti, glazbu i putovanja, jedno od drugog crpi inspiraciju, a sve je to prožeto i može se uvidjeti na njezinom stilu interpretacije i žanrovske opredijeljenosti. Ona jednostavno plijeni svojom karizmom. Poznato je da je glazba uvijek bila ono nešto što pokreće, spaja i inspirira ljude; one koji ju stvaraju, ali i one koji ju konzumiraju. Kada svim blagodatima koje note nose, pridodamo dašak posebnosti i nešto drugačijeg te neobičnijeg ritma, kao rezultat imamo savršene melodije koje će nas zauvijek osvojiti.

Opširnije:Intervju s mladom kantautoricom Akleom Neon

Koncert Matije Dedića u Saloči od zrcala

„Matija svira Arsena“ naslov je koncerta koji je povodom Dana zaljubljenih u Čitaonici Narodne knjižnice, 14. veljače, izveo hrvatski jazz glazbenik Matija Dedić uz Sebastijana Vukosavića koji je čitao Arsenove pjesme.
- Večerašnja večer u znaku Valentinova zamišljena je kao svojevrsni hommage čovjeku koji je napisao bezbroj stihove i skladao bezbroj skladbi, čovjeku koji je život pretakao u glazbu i stihove. Večer ćemo početi upravo stihovima i tako krenuti tragom naziva ove večeri „Sve te vodilo k meni“ – najavila je ispred Dubrovačkih knjižnica Matija Nenadić otkrivši kako je ova večer na neki način 'hommage na hommage' upravo zbog toga što je posveta Arsenu kao pjesniku, ali i kao ocu.

Opširnije:Koncert Matije Dedića u Saloči od zrcala

Najava putujuće glazbenicu Akleu Neon

U prvim ovogodišnjim „Putositnicama utorkom“ Dubrovačke knjižnice ugostit će putujuću glazbenicu Akleu Neon koja će održati predavanje pod naslovom ”22 stvari koje morate znati prije putovanja u Peru”, u utorak, 3. ožujka 2020. s početkom u 18:30 sati.

Opširnije:Najava putujuće glazbenicu Akleu Neon

Budimo duhoviti i šarmantni ali bez komplimentima koji nisu iskreni

Približava se ONAJ dan, prepun srca, sladunjavih poruka i pjesmica, zatrpani smo ponudama parfema, nakita, komada dodataka odjeći, .. na svakom koraku i kliku te dočeka Amorova strelica ili srce. Konzumentsko smo društvo i tako to ide uz svaki dan koji nešto znači. Jednostavno se moraš uklopiti. A kako? Kako ostati svoj i opstati a dati do znanja svoje misli i smjer što želiš?

Opširnije:Budimo duhoviti i šarmantni ali bez komplimentima koji nisu iskreni

Izložba slika Miša Baričevića

Dubrovački slikar Miša Baričević otvorio je u prizemlju Narodne knjižnice Grad izložbu pod nazivom "Dubrovnik I. - XII." a pri tome je rekao "Kako je ovaj Grad napravljen po mjeri čovjeka, ne mogu da ga ne slikam 12 mjeseci u godini" O izložbi je više rekao povjesničar umjetnosti Marin Ivanović.

Opširnije:Izložba slika Miša Baričevića

Čestitajmo kako do sada nismo

Blagdani su pred vratima, koliko samo poruka dobijete a koliko ih treba poslati? Mislim da svi mi želimo biti drugačiji za blagdane, želimo napraviti nešto što nismo do sada jer ne znamo kako, najteže je početi, sad je prilika tu, na dohvat ruke i jednostavna, krenimo s riječima...

Opširnije:Čestitajmo kako do sada nismo

Kazališna predstava Kate Kapuralica

U Kazalištu Marina Držića Dubrovnik, premijerno je izvedena predstava „Kate Kapuralica“ prema tekstu Vlaha Stullija u režiji i dramaturškoj obradi Ivice Kunčevića.
U predstavi igraju: Izmira Brautović (Kate), Branimir Vidić  (Kapural), Bojan Beribaka  (Luko), Ivana Gulin (Mare), Nika Lasić (Pavle), Hrvoje Sebastijan (Vukić), Edi Jertec (Tikvulin), Mirej Stanić (Kanđe), Nina Hladilo (gospođa), Nikola Sekulo (cilindraš, prvi), Boris Matić (cilindraš, drugi), Andreo Bezić  (zdur, cilindraš, treći) i Paula Japunčić (kozica).

Opširnije:Kazališna predstava Kate Kapuralica

Ne želim vječno biti solist i beživotna stjetna moje tuge i samoće

Cijenjeni posjetitelji ovoga portala, donosimo vam jednu mini priču naše suradnice to jest jedan maleni vodič za sve tužne koji si ne znaju ili ne mogu sami pomoći. Možda će vam ova priča pomoći da pronađete pravi put ili barem utjehu.

Opširnije:Ne želim vječno biti solist i beživotna stjetna moje tuge i samoće