Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri10212020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Intervju s Mišom Perak: Želja nam je širiti glas posavski

"Moj prijedlog za oporavak  zapostavljenih dijelova Bosanske Posavine  bi svakako bio ruralni turizam  koji podrazumijeva mirnu sredinu, odsutnost buke, očuvani okoliš, komunikaciju s domaćinima, domaću hranu i upoznavanje seoskih poslova. Po svim tim odrednicama, idealno područje za razvijanje nekih od oblika seoskog turizma je Posavina s bogatom tradicijom kulture, gastronomije, običaja, ali i starih zanata koji, istina, izumiru, ali ima ih još nekoliko koje bi trebalo zaštititi, i  zajednički podržati kao što su: (tkalci, krojači, obućari, kovači...).

Opširnije:Intervju s Mišom Perak: Želja nam je širiti glas posavski

Interview - s bivšom missicom Garevca

anita colicGIP je nedavno imao priliku razgovarati s bivšom finalisticom u izboru za Miss Teen Garevac za 2010. godinu Anitom Dragić, danas Čolić. Anita danas ima život kakav bi svaka mlada žena poželjela imati - trenutno ne radi, zdravlje je dobro služi, ima prekrasnog muža i malu princezu Laru koju, kako kaže, „ne bi dala za sva bogatstva ovoga svijeta“.

Opširnije:Interview - s bivšom missicom Garevca

Nastojimo ostvariti vidljivost naših aktivnosti

Središnji državni ured za Hrvate izvan Domovine ima pune ruke posla. Za naš portal govori njegov predstojnik Zvonko Milas u razgovoru s našim dopisnikom Antom Pranjkić.Zvonko Milas, predstojnik je državnog Ureda za Hrvate izvan Domovine.

Opširnije:Nastojimo ostvariti vidljivost naših aktivnosti

Interview - Život u župi Garevac jučer, danas, sutra

20130507-zupnik filip brajinovicPoštovani župniče, Hvaljen Isus i Marija! Dozvolite mi da Vas srdačno pozdravim i da Vam se u ime GIP-a zahvalim na Vašem pristanku na ovaj intervju u kojem bismo rado s Vama porazgovarali o nekim pitanjima u vezi  same  župe Garevac.

Opširnije:Interview - Život u župi Garevac jučer, danas, sutra

Lažu kada kažu da Istanbulska Konvencija ne provlači rodnu ideologiju

O Istanbulskoj konvenciji, dokumentu oko kojega je naviše prijepora u hrvatskom Saboru, ekskluzivno je za GIP razgovarao naš dopisnik Anto Pranjkić sa saborskim zastupnikom Hrvojom Zekanović, ovaj razgovo Vam prenosimo u cijelosti!

Opširnije:Lažu kada kažu da Istanbulska Konvencija ne provlači rodnu ideologiju

Interview - Otvorena kuća jučer, danas, sutra

slavica vocnjakProjekat Otvorena kuća u Garevcu pri samom osnivanju obećavao je mnogo svojim zaista bogatim i svestranim Programom.Početci djelovanja su doista i pokazivali da se nije ostalo samo pri riječi, nego smo bili svjedoci raznih aktivnosti, koje su i opravdavale samu svrhu njegovog osnivanja.

Opširnije:Interview - Otvorena kuća jučer, danas, sutra