Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet07022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Meditacije sestre Augustine

Uzašašće Gospodinovo - Spasovo

Blagdan Uzašašća želi nam približiti Kristov odlazak u Nebo. A da bismo to zorno doživjeli Luka i nama želi ispuniti srca riječima koje Isus upućuje svojim učenicima pa stoga kroz njih govori i nama. Ovako je pisano. 'Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih, i u njegovo će se ime propovijedati obraćenje i otpuštenje grijeha po svim narodima, počevši od Jeruzalema. Vi ste tomu svjedoci.'

uzsasace spasovo850

Ovo je prilika da se i mi zaustavimo na izrečenim Isusovim riječima. Isus je imao i nas u svom planu, dok je ovo govorio, i mislio je na svu svoju djecu. Želi i nas uključiti u svjedoke istine. I nastavlja 'Evo, šaljem na vas obećanje Oca mojega, ostanite zato u mojoj blizini dok se ne obučete u silu odozgor'. Zatim Isus s njima prošeta do Betanije, kaže Pismo, podiže ruke pa ih blagoslovi. I dok ih je blagoslivljao, rasta se od njih i uznesen bi na nebo.

A apostoli, ukočena pogleda u nebo, kao da se nisu nadali situaciji, ostadoše zapanjeni Isusovim odlaskom na nebo. Ali snaga Isusove blizine, Kristov Duh i ljubav, učini ih učenicima koji znaju pasti ničice i pokloniti se veličini uzlaska na Nebo. Upravo tom snagom, i posebno radosni vratiše se u Jeruzalem, no povratak u Jeruzalem za apostole bio je daljnji zadatak kroz blagoslov, zahvalnost i darivanje onoga što su primili, kroz Kristovu prisutnost u zajedničkim susretima.

Dragi prijatelji, Kristov odlazak u nebo dovoljan je razlog da i mi danas budemo radosni, snažni i da duboko udahnemo Duha Kristova. Zato budimo i mi učenici podignuta pogleda u nebo. Zaodjenimo se u snagu obećanog Duha i budimo glasnici i mironosci sve do nakraj zemlje. Čeznimo za čistim pogledom vjere, da se već danas možemo klanjati u Kristovoj slavi, da već sada možemo uživati u gledanju Lica Isusova i živjeti radost Njegove prisutnosti u nama i među nama. Budimo radosni što slava pripada Kristu i našem Ocu, jer naučio nas je da je jedno u Ocu.

I zato zajedno molimo. Slavimo te, Oče, danas i radi našeg mira i naše radosti i molimo, orosi nam srca toplinom Duha svojega da vazda slavimo Oca, Sina i Duha Svetoga. Neka tako bude sada i uvijeke nama i svima onima koje nam Gospodin pošalje na naše životne putove. Amen! Aleluja!

Za GIP piše sestra Augustina Barišić, Klanjateljica Krvi Kristove