Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned06072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Sretan rođendan župniče!

filip-brajinovicGAREVAC/ Naš župnik Filip Brajinović danas proslavlja svoj 67 rođendan. Uredništvo GIP-a mu od srca čestita i želi svako dobro kako u pastoralnom tako i u privatnom životu. Neka Vas prati Božji blagoslov. Iako u posljednje vrijeme župnik ima narušeno zdravstveno stanje on se bori da to ne pokaže i do sada mu je to i uspijevalo. U svojim mogućnostima redovito obavlja svakodnevne obveze i poslove u našoj župi Garevac.

Ukratko o našem župniku!
Rodio se 27. lipnja 1950. godine u Gornjoj Dubici u Bosanskoj Posavini. Za svećenika je zaređen na Petrovo 29. lipnja 1977. u sarajeskoj katedrali. Po završetku teološkog studija imenovan je 1978. god. kapelanom u Oštroj Luci-Bok. Nakon petogodišnje kapelanske službe preuzeo je god. 1983. ekonomat u Biskupiji, a potom 1984. odlazi za župnika u Ilijaš. God. 1991. povjerena mu je župa Posavska Mahala odakle je pred srpskim agresorom u ljeto 1992. god. morao sa župjanima poći u izbjeglištvo u Slavoniju. Iste godine preuzeo je vodstvo caritasa za Bosansku Posavinu sa sjedištem u Đakovu. U veljači 1996. vratio se u Posavsku Mahalu da bi mu u studenom 1996. bilo provjereno vodstvo caritasa za Bosansku Posavinu sa sjedištem u Odžaku.

U kolovozu 2003. imenovan je župnikom u Garevcu gdje je i danas smješten. U župi Garevac je dovšio obnovu župne crkve, otkupio je Burića štalu i preuredio je u dostojno spomen-obilježje Garevačkim žrtvama, te obnovio je crkveni toranj.

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka