Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned06072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Deseti dar gospodina Franz Widmera Garevcu

I ove Gospodnje 2015. gospodin Franz Widmer ispred karitativne organizacije Anny Zullig-Kolbener iz Gossau kod  Sankt Gallena u Švicarskoj na račun GIP-a uplatio je po desesti puta uz blagdane Božića njihovu donacija u visini od 1500 ŠFr za župu Garevac.svicarski franci 1jpg

Ovoga  gospodina Widmera čovjeka, s velikim srcem mi Garevljani pa čak niti predstavnici GIP-a a ni župnik Filip još nismo imali zgodu upoznati.

Sve što o njemu znamo je samo da je on poslodavac našeg Pere Jagustin (Arapovog)  koji uporno daje dobar dojam o nama Garevljanima,  te mu u razgovorima  iznosi potrebu novčane potpore svom napaćenom Garevcu.

Hvala našem Peri kao i gospodinu Widmeru kojem smo odmah ispred GIP-a uputili potvrdu o pristiglom daru kao i pismenu zahvalnicu koju je poslao župnik  Filip putem faxa s riječima:
Cijenjeni gospodine Franz Widmer,
Zanimati se  za ljude je ona prava „ljubav prema ljudima“, koju su još stari Grci sigurno razumijevali pod izrazom „filantropija“. Ali isto tako bi to mogao biti izraz ljubavi prema  Njegovom stvorenju.
U ovom smislu smo i mi razumjeli i zahvalno primili Vašu ovogodišnju to jest desetu po redu financijsku pomoć, koju ste nam u visini od 1500, CHF na dan 13.12. 2015. dostavili na bankovni račun Garevačkog Internet portala (GIP).

Tek posredstvom Vaše pomoći možemo i mi sami dalje pomagati, to jest bit ćemo u stanju priskočiti u pomoć u ovim sve težim vremenima, a posebno u ovim zimskim mjesecima, našim siromašnima, uglavnom starijim ljudima.
U ime svih potrebitih naše Župne zajednice „Marija Majka Crkve“ u Garevcu, želimo Vam se od srca  zahvaliti za Vaš humani čin. Želimo Vam da se uz dolazeće božićne dane osjećate ugodno i svako Vam dobro u Novoj 2016. godini!

Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka