Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri09232020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Svoju ljubav okrunit će zajedničkim životom

Natalija Kovač kćer Brune i Dijane Kovač rođena je 4. Kolovoza 1995. godine u Pfullendorfu u Njemačkoj gdje su joj roditelji tada prisilno živjeli. Tu se često čuo obiteljski smjeh ali i tužne priče njenih roditelja o njihovom Garevcu iz kojeg su morali otići, ali kojeg nisu zaboravili.

natalija ivan3

Od svoje šeste godine života od kada su se roditelji vratili u Garevac živjela je u Posavini zemlji heroja, branitelja i katoličke vjere.

Osnovnu kao i srednju trgovačku školu završila je u Modriči, a prisilnom brzinom ta djevojčica postade i zrela djevojka.

Kako je živjela u sredini gdje je bilo različitih nacija tu je stekla veliki broj prijatelja, školskih kolega i simpatija. Od roditelja je naslijedila i bila čvrsta vjernica te joj je Bog na vrijeme otvorio oči dao razum i mudrost koji su na kraju pobijedili sve zagonetke.
 
I tako se Natalija odlučila na ozbiljnu vezu sa svojim izabranikom Ivanom Tipurom iz Jošave kod Odžaka. Ivan je rođen 20.12.1989. godine od pokojnog oca Nikole i majke Slavice  rođene Mašić  iz Potočanskog Lipika.  Završio je srednju školu i dobio zvanje stolarskog tehničara. Trenutno je dva mjeseca na radu u Njemačkoj gdje mu je i Natalija došla u posjetu.

Ovih dvoje mladih Posavljana brzo su shvatili da gaje pravu ljubav jedno prema drugom i tako 9. Rujna. 2015. godine Ivan je zaprosio Nataliju a već  19. rujna su bile zaruke da bi 14. studenog 2015. godine prvo svoje DA izrekli na sudbenom ili civilnom vjenčanju.

Ove godine veza će se okruniti vjenčanjem i zajedničkim životom u Posavini i to u subotu 16.07.2016. godine u Garevcu u župnoj crkvi "Marija Majka Crkve" u 17.00 sati gdje su pozvani svi Garevljani da svojom nazočnošću uveličamo ovo svadbeno veselje. Nakon toga svadbeno veselje će se nastaviti kod mladoženje u Potočanima kod Odžaka.

Uredništvo GIP-a im već sada želi čestitati na toj čvrstoj odluci koju su iz ljubavi donijeli, neka ih takva ljubav vječno prati a naša Natalija neka ostane onakva kakva je bila, dobra za sve i priznata od svih. Neka svoju djecu rađaju i uče odakle su mu korijeni.

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka