Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Tražimo vlasnike zemljišta zajedničke grobnice u Poljcu

Poštovani Garevljani i prijatelji Garevca, vi koji redovito dolazite u Garevac mogli ste čuti da se već od proljeća ili točnije od Uskrsa 2016. godine najavljuje uređenje zajedničke grobnice na Pašincu za sve stradalnike iz Burića štale jer smatramo da je ono što smo do sada tamo imali bijedno, ne zahvalno i ne dolikuje tolikom broju mučki ubijenih žrtava.

Vrijeme koje ostaje iza nas i ovo koje sada proživljavamo puno je turbulencija, neizvjesnosti i izazova i ovo su povijesni trenuci kada trebamo donositi važne odluke iznimno bitne za nas same kao i pokoljenja koja dolaze.

pasinac grobnica

Stoga vas želimo ukratko informirati da je Organizacijski odbor za uređenje zajedničke grobnice u Poljičkim šumama i izgradnju spomen obilježja sačinjen od:  članova obitelji poginulih,  garevačkih povratnika, predstavnika GIP-a, inženjerom Petrom Lušom s timom suradnika i župnikom Filipom Brajinović donijelo odluku da bi se što je prija moguće trebalo krenuti u ovaj projekt i pokazati da naši očevi, djedovi i pradjedovi zaslužuju primjerno i dostojanstveno mjesto svoga vječnog počivališta a ova grobnica trebala bi postati značajno mjesto učenja, opomene, zajedništva i očuvanja našega hrvatskog identiteta.

Da bi se ovo moglo na dostojan način izvesti potrebna su nam imena vlasnika zemljišta na čijem tlu se nalazi zajednička grobnica kao i imena vlasnika njiva koje se nalaze na prilazu grobnici.

Nadamo se da ćete se svi skupa potruditi da dođemo u kontakt s vlasnicima zemljišta koji će imati razumijevanje u ovim ključnim povijesnim trenucima i zajedno s nama sudjelovati u dijalogu i izgradnji ovoga veoma važnog projekta.

Nismo sigurni da svaki Garevljanin a posebno oni stariji koriste internet, stoga molimo sve vas da obavijestite one za koje mislite da su vlasnici tog zemljišta te da se jave kod župnika Filipa ili nama u Uredništvu portala klikom ovdje.

U nadi da će ova kao i do sada svaka druga humanitarna akcija uroditi plodom stavljamo pred vas našu uplatnicu i bankovne podatke te se nadamo da ćete se i ovaj puta odazvati našem vapaju kao što je to učinio i misionar HKM Bern fra Gojko Zovko koji je po treći puta posjetio naš Garevac i u ovu svrhu donirao preko 6000 KM.

grobnica11

Za svaki vaš dar ma koliki on bio iskreno se zahvaljujemo, a sva imena donatora bit će objavljena na ovom portalu.

Ukoliko netko želi da mu se pismenim putem dostavi poštanska uplatnica rado ćemo i to učiniti ako nam dostavite svoju adresu klikom ovdje.
Ovdje su svi potrebni podaci o banci i računu banke na koji se može izvršiti uplata Vaših donatorskih priloga!

Garevački Internet Portal -GIP- je Udruga koja pomaže Garevcu i Garevljanima
Podaci o Banci: Raiffeisenbank Thun Burgstrasse 20 / Postfach 2452, 3601 Thun,
Broj konta 30-23367-6, IBAN CH07 8086 7000 0062 7108 5 na ime Garevacki Internet Portal, Bürglenweg 16, 3627 HEIMBERG
Banken Clearing Nr.(BCN) 80867, RAIFCH22

Također se ovi podaci mogu koristiti za besplatne uplate u europskom platnom području SEPA koje obuhvaća sve članice Europske unije a među njima i Švicarsku.

uplatnica gip aZa GIP piše i ovu humanitarnu akciju odgovara Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka