Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Čet07022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

IN MEMORIAM-Sjećanje na Iliju Cvitkušić-Džolju

U srijedu 21.09.2016. godine za uvijek je nas napustio Ilija Cvitkušć „Džoljo“ Danas se prisjećamo našeg mještanina, legende Garevačkog NK Mladost i njegovog zelenog travnjaka iz 70-ih godina. Jednostavno rečeno Džolje!

dzoljo1aNa poseban način ga se prisjeća njegova obitelj koja bi danas sve dala da može vratiti vrijeme da kćerke Irena i Kristina zagrle svoga voljenog oca, majka Ivkica sina, i supruga Ljubica muža , unuci djeda, da mu čuju glas...

Sjećamo se čovjeka, koji je posebno volio Garevac i radovao se svakom njegovom susretu. Obnavljao je kuću i dvorišnu zgradu te uživao svaki trenutak proveden na svome. S ponosom je izgovarao svoj nadimak „Džoljo“ i bio je ponosan na njega, i to mu je bilo pravo ime jer ga mnogi osim poštara kao Iliju i ne poznaju. Dugi niz godina je volontirao u NK Mladost i MZ Garevac i naplaćivao ulaznice u Garevačkom domu, uvijek je stajao za dobrobit sela.

On je bio osoba koja je zaslužna za izbor opreme NK Mladost, jer kako nam je pričao kada je otišao u Doboj da je kupi nije bilo većeg izbora niti drugačije već je kupio žute dresove, crne gaćice i štucne.  Zahvaljujući njemu na ovim stranicama ostat će tračak zapisa o nogometnom klubu „Mladost“ iz Garevca koji je osnovan daleke 1952. godine, s velikim brojem osvojenih trofeja, koji je godinama bio ponos Garevca i okoline.
O ovome kao da se stidjelo pričati i pisati. Nikada i nitko nije stavio niti jedno slovo na papir o našem klubu, ali zahvaljujući upornosti GIP-a i našem vrijednom i dugogodišnjem igraču Iliji Cvitkušić „Džolji“ saznali smo nešto više o legendarnom NK „Mladost“ iz Garevca.

Dakle, ovo je nenadoknadiva šteta kako za obitelj, povratnike tako i cijeli hrvatski puk. Preko GIP-a je novčano pomagao Garevcu i Garevljanima i odazvao se na svaku našu zamolbu. Bio je human i veliki domoljub. Osobno moram priznati da nas je malo u Garevcu imalo onakav odnos prema majci kao što je to imao pokojni Ilija. Veliku je pažnju pokazivao prema svojoj majci, možda zato što su mladi ostali prvo bez očevog zdravstvenog stanja, a onda i prerane smrti.
 
Svima nama Garevljanima će ovaj dragi čovjek ostati u lijepim sjećanjima. Toliko puta je došao iz Švicarske i Kule kod Požege da samo vidi Posavsku grudu za kojom je toliko čeznuo. Ta ga je gruda othranila i pružila mu sve ovo što sada ima.

Radovao se svojoj zasluženoj mirovini i konačnom danu kada će se vratiti iz Švicarske te imati više slobodnog vremena kojeg će provoditi sa svojom suprugom Ljubicom u svom Garevcu.

Vratili su se ali ne zadugo, jer ubrzo dođe onaj dan kada nas Ilija zauvijek ostavi.

Taj trenutak Ilija nije bio sposoban za vožnju automobila, ali morao je krenuti na svoje posljednje putovanje u kojem nije bilo povratka. Uspio je doći do raskrižja magistralne i lokalne ceste gdje je toliko puta od odsjeo u „Maloj Taverni“ gostioni Perije Stanić gdje ga je pokupila cisterna i preselila u vječno počivalište.
 
Neka mu je laka garevačka gruda.

Mišo Perakdzoljo 330

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka