Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned08092020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Povratnici i garevački prijatelji iz Donje Tramošnice

Čovjek kroz život sretne puno ljudi, manje i više dobrih od kojih su mu jedni prijatelji a drugi ne prijatelji. Tako sam imao osobnu čast upoznati drage osobe Anu i Marka Bošnjak iz Donje Tramošnice koje su za mene bile i ostale posebne osobe. Osobe koje su spremne pomoći čovjeku i u dobru i zlu, u žalosti i veselju.

ana marko bosnjak

Danas je vrlo teško Imati takve jednostavne, čiste, vjerničke, vrijedne i hrabre ljude.

Ana je dugo godina pozitivno djelovala u Zajednici žena u misiji Bern i Thunu u Švicarskoj. Njena dobra djela pamtit će se još dugo u Hrvatskoj i BiH gdje je Zajednica žena iz Thuna i ona osobno niz godina pomagali onim nemoćnim i siromašnim kako osobama tako i Udrugama.

Marko, radišna, mirna i tiha osoba, čovjek o kojem se malo zna, a puno znači onima koji su ga imali zgodu upoznati. Uvijek je stajao na raspolaganju našoj misijskoj zajednici pa i onda kada sam osobno bio protiv onih koji su nam prigovarali na našem dobrovoljnom radu, radi njihovih pogreški, ali Marko je to uvijek znao diplomatski smiriti i ako sam znao da i njemu to nije bilo uvijek lako podnijeti. Dođeš i radiš dok drugi sjede i na kraju umjesto hvale upućuju ti ne dobronamjerne kritike.

Bio je dugogodišnji predsjednik i osnivač Zavičajnog kluba Donja Tramošnica u Thunu koji je zajednički s članovima kluba pokrenuo i ostvario puno humanitarnih akcija i pomoći svome zavičaju. Ona najvrjednija i najveća je svakako ograđivanje i uređenje novoga groblja i izgradnja nove kapelice s mrtvačnicom. Ni mu je uvijek bilo lako naći razumijevanje i pomoć drugih ali je ipak uspijevao.

Kako napisa naš misionar fra Gojko Zovko na drugu nedjelju došašća na pučkoj misi u Thunu svečano su se oprostili nakon 33 godine zajedništva od prijatelja i vjernika ove župe i vratili se u svoju Donju Tramošnicu gdje će ponovo biti od velike koristi tamošnjem puku i župniku fra Jozi Puškariću.

Nama ostaje jedna nenadoknadiva praznoća ali i nada da ćemo se sresti u našoj ravnici.

Neka im uskrsli Gospodin bude blagoslov i neka ih uvijek prate Božja sreća i mir u ovom trećem životnom dobu!

Za GIP piše Mišo Perak

ana marko

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka