Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Pon07062020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Nikada nije kasno Bogu reći DA

Nakon četiri i pol decenije zajedničkog života u utorak 21. kolovoza 2018. godine u Garevačkoj crkvi pred Bogom, župnikom Filipom, kumovima ili kako ih se sada naziva svjedocima na vjenčanju te još nekoliko bliskih osoba svoje
DA izgovoriše Zora i Niko Tokić „Dikača“.

Dugi niz godina razmišljali su Zora i Niko o sakramentu vjenčanja, ali nažalost to nije bilo moguće učiniti jer je Niko već bio crkveno vjenčavan sa svojom izabranicom Marom koju je oženio prija odlaska na služenje vojnog roka u svibnju 1970. a razišli su se po Nikinom povratku iz vojske i to na Dan žena 1972. godine.

niko zora

Obadvoje su vidjeli da to nije onaj zajednički život o kojem su sanjali i mirno su se razišli, a potom se Niko oženio Zorom Žarić iz Dugog polja.

Već 2015. godine kada mu je bivša supruga Mara preminula, Niko je imao pravo na crkveno vjenčanje i odmah su župniku Filipu predali slobodne papire i Zorin krsni list.

Župnik Filip je to uputio dalje u Sarajevo i dobio dozvolu za mješovitu ženidbu.

A onda kao i kod svih drugih uvijek bi dolazilo nešto preče što treba uraditi i dan za danom su prolazili dok Zora nije rekla da želi ići pred oltar dok je župnik Filip još u Garevcu i tako je i bilo.

Do sada su skupa proveli 46 godina zajedničkog života u kojem im je Bog podario dva predivna sina, puna karaktera i razumjevanja o kojim Garevljani i okolna mjesta mogu samo pozitivno reći, Vladu i Gorana, koji ih obogatiše s još troje unučadi Goranom, Biljanom i Vladimirom.

O ovoj obitelji, njihovoj slozi i zajedništvu, poznanstvu, gostoprimstvu i prijateljstvu bi se mogli romani pisati, ali nam ovaj puta to nije cilj.

skupa

Cilj nam je upoznati Garevljane da su od jučer Zora i Niko i u crkvenom braku na kojem im i mi iz uredništva portala čestitamo.

Neka ih i dalje prati Božji Mir, ljubav i zajedništvo.

Za GIP piše Mišo Perak

 

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka