Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Vrijedna donacija od 2200 ŠFr za MZ Garevac

Osnivač garevačkog portala, te dugogodišnji član i blagajnik Zavičajnog kluba Garevac Pero Domazet Ivin dostavio je vrijednu donaciju MZ Garevac u vrijednosti od 2200 ŠFr. Naime Pero je bio dugogodišnji član i blagajnik Zavičajnog kluba Garevac koji je djelovao cijelo vrijeme domovinskog rata pa sve do prosinca 1999. godine.

Klub je iza sebe ostavio dosta lijepih uspomena i okupljanja jer je organizirao zabavne večeri u vrijeme kada to nitko drugi na području Švicarske nije činio, i to ne samo za Garevljane već i Kladarce, Čardačane, Riječance i Ledenicčane i mnoge druge.

Bila su to zlatna vremena zajedništva i susreta, a od članarine i zarade na zabavama redovno su pomagali naše branitelje.

svicarci

Kada je 10. prosinca 1999. godine preminuo prvi Hrvatski predsjednik dr. Franjo Tuđman žurno je otkazana zabavna večer za koju je već sve bilo organizirano i spremno.

Od tada je klub prestao s radom a u blagajni je ostalo nešto novca koji je kasnije izaslanstvo Zavičajnog kluba Garevac tijekom posjeta svom rodnom kraju 20.07.2003. doniralo garevačkom župniku don Iliji Matanović 3000 Švicarskih franaka za završetak Marije Majke crkve u Garevcu.

Kasnije se kroz humanitarne akcije koje su sprovodite putem portala novac predavao u župu i MZ Garevac koji se koristio tamo gdje je to bilo najpotrebnije.

Do današnjih dana u blagajni je ostalo još 2200 ŠFr koje je Pero u dogovoru s ostalima odlučio dati MZ Garevac.
 
Ovih dana je novac primljen, a vijećnici MZ Garevac se iskreno zahvaljuju Peri Domazet što nije zaboravio svoj Garevac.

Dio novca će biti iskorišten za ogradu na groblju, a jedan dio za uređenje mokroga čvora kod doma.
Nadamo se da će Pero sada imati više slobodnog vremena i da ćemo se češće viđati u našoj svetinji i našem Garevcu.

Neka ga Gospodin poživi još dugo, dugo godina i nagradi za njegovo poštenje i sve ono što je putem medija učinio za Garevac, a godinama je to radio. Ima je iznimno znanje te je izrađivao internetske stranica kada ih ni većina velikih institucija nije imala i tako informirao širu javnost o zbivanjima u Garevcu i okolini.

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka