Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub07042020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Iz tiska je izašla nova knjiga o sažetoj povijesti župe Pećnik

Dragi čitatelji, izuzetna mi je čast da vam mogu predstaviti još jednu knjigu našeg dugogodišnjeg suradnika i susjeda iz Pećnika, autora Ante Aničić koji je 2016. godine osjetio potreba te napisao svoju prvu knjigu s kojom je ovjekovječio sažetu povijest Pećnika.

Danas tri godine kasnije Anto je ostvario i svoj novi projekt u koji je utkao dosta sati rada u prikupljanje povijesnog materijala kako bi i njegova NOVA knjiga „Pećnik“ ugledala svjetlo dana.

pecnik 900

Riječ je o novoj knjizi u kojoj se nalaze povijesni pisani podatci župe Podvučjak sa sjedištem u Pećniku kao i samom mjestu i župi Pećnik te popisu svećenika i župnika župe Podvučjak.

Također su u sadržaju knjige i dva članka koje su objavile novine Sriemski Hrvat od 17.3. 1886. i 20.3.1886. god.Pogled na mjestopis bosanskog Posavlja , gdje se opisuje teško stanje žitelja Podvučjaka.

Tu je i povijest župe sv. Alojzije Gonzage te Pećnički duhovni pastiri s fotografijama i kratkim životopisom.

U knjizi je utkan i popis stradalnika iz Domovinskog i Drugog svjetskog rata s fotografijama, i još puno toga s pogledom unatrag o stradanju nevinog pećničkog puka.

Na stranicama knjige se nalaze  i fotografije kroz vrijeme te narodne nošnje Pećnika i stare uspomene, a sve s ciljem «da se ne zaboravi i ne padne u zaborav» jer kako se kaže sve što nije zapisano kao da se nije ni dogodilo.

pecnik1 900

Knjiga je tiskana s tvrdim uvezom u boji i na finom papiru te se autor knjige zahvaljuje svima koji su mu pomogli da knjiga ugleda svjetlo dana, a ista semože naručiti direktno kod autora Ante Aničić na e-mail adresi Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Za GIP piše Mišo Perak

Garevac

garevacka-zastava
  Garevac moj zavičaj

Burića štala

burica-stala
 
Mjesto strave i užasa

Župa Garevac

garevacka-crkva
Mjesto molitve i opraštanja

MZ GAREVAC

logo mz
Sve o MZ Garevac

NK Mladost

nk-mladost
Mladost sa zelenog travnjaka