Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri10212020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

antun lisec250Dr. med. Antun Lisec je katolik, liječnik iz Požege, suprug i otac tri djevojčice, poznat po dugogodišnjoj "apologiji braka i obitelji. Dugi niz godina se bavi odgojnim radom kako bi se poštivao ljudski život, zdravlje, predbračna suzdržanost, svetost braka, Božji dar plodnosti i dostojanstvo začeća. Zauzima se protiv proizvodnje, reklame i distribucije sredstava za izvođenje grijeha, a to znači i protiv kontracepcijskih i protiv abortivnih sredstava, kao i protiv sredstava koja pomažu u grijesima umjetnih oplodnji.

Za GIP je počeo pisati početkom svibnja  2015. godine i bit će stalni suradnik raspoložen za različite teme kao što su: život nerođene djece, Božji dar plodnosti i dostojanstva začeća, važnost dovoljnog sna, higijena tijela, štetnost pušenja, alkoholizma i droge, pristojno ponašanje, čuvanje psihičkog zdravlja, pravilna prehrana, izbjegavanje prometnih nesreća, poštivanje života staraca i teških bolesnika.

 

 

Kako spasiti život samo riječju

Kao što ste mogli uočiti, skoro svaka emisija sadrži i drugi dio u kojemu nešto ponavljam, da čuju i novi slušatelji. Dok sam još radio na hitnoj pomoći, ili kasnije na odjelu za anesteziju i reanimaciju, pa na koncu na kirurgiji, da bismo pomogli spasiti nekome život, vrlo bismo se trudili, a nekada i transportirali pacijenta u daleku ustanovu, gdje su postojale veće mogućnosti.

Opširnije:Kako spasiti život samo riječju

Audio predavanja dr. med. Antuna Lisec

Na ovome mjestu Vam želimo dati mogućnsot slušanja znanstvenih predavanja dr. med. Antuna Lisec s posebnim temama biranim za naše posjetitelje, a to su: poštivanje predbračne suzdržanosti, svetosti braka, života rođenih i nerođenih i Božjeg dara plodnosti i izgradnji pozitivnih stavova prema braku, djeci i roditeljstvu.lisac predavanje

Opširnije:Audio predavanja dr. med. Antuna Lisec

Božji dar plodnosti

Dragi Bog nije kriv što neki narodi izumiru. On stvara brojnu djecu, a pripravan ih je stvarati još i više. Problem je u u ponašanju nekih ljudi. Da li se raduju ako imaju priliku sudjelovati u tom veličanstvenom djelu zajedno s dragim Bogom?

Opširnije:Božji dar plodnosti

Poštivanje predbračne suzdržanosti, svetosti braka, života i Božjeg dara plodnosti

djecije nogeAko promatramo zvjezdano nebo ili gledamo fotografije koje su snimili najnoviji teleskopi, divimo se nebrojenim nakupinama zvijezda, galaksija i drugih nebeskih tijela. Tamo su velike sile, visoke i niske temperature. Slavimo Boga, koji je sve to stvorio, koji je od toga neusporedivo jači!

Opširnije:Poštivanje predbračne suzdržanosti, svetosti braka, života i Božjeg dara plodnosti

Kako se ponašamo

Ljudska riječ je snažna. Ona čovjeka nekada ohrabri, uljepša mu dan i život, a ponekad ga duboko rani, jače nego fizička bol. Postoje brojni načini kako ljudi jedni drugima zagorčavaju život vrijeđanjem, ponižavanjem, ogovaranjem, klevetom, lažima, galamom, svađom, šutnjom, ignoriranjem, ljutnjom i sl. Ponekad su tome skloniji u stanju umora, neispavanosti, iscrpljenosti, gladi, preopterećenosti, razočarenja, depresije i nečiste savjesti.

kako se ponasamo

Opširnije:Kako se ponašamo