Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto06022020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Dođi Gospodine, dođi

"Dođi Gospodine, dođi - govorimo riječi koje smo toliko puta rekli - dođi Gospodine, trebamo te kao što suha zemlja treba kišu. Dođi - rodi se i u naše doba - toliko je toga lijepog srušeno. Dođi - n ausnama je svih onih koji trpe zbog nepravde - pravdi su često zatvorena vrata.

Dođi - u milijunima je siromašnih, prezrenih, prevarenih - pa i od svojih najbližih. Dođi - u tisućama izbjeglica i prognanika kojima je dosta praznih riječi i obećanja opnih domoljuba domovinskog rata koji se obogatišena žrtvama.
Dođi - u tisućama je ranjene djece koja ne mogaše svojom nevinom krvlju uvjeriti kršćansku Europu i svijet - da imaju pravo na život i djetinjstvo.

Dođi - u svim je vapajima i jecajima majki iočeva koji oplakuju svoje sinove i kćeri - čiji su grobovi svježi a bilo im je samo 20 godina ili koja više.

Dođi - u svim je ustima ljudi dobrog srca koji se daju drugima - koji tješe - koji hrabre - koji vjeruje da je dobro jače od zla, koji vjeruju da će ljubav pobijediti mržnju, koji vjeruju da se Tvojim dolaskom mijenja svijet i mi.

Dođi Gospodine - iako znam da se svi ne vesele Tvom dolasku. - Za i protiv ostaju. Dopiru do nas katkad glasno, katkad tiho reakcije ljudi. „zašto si Gospodine uopće došao - bog mene to nije bilo potrebno. Ja se dobro snalazim i bez Tebe . Katkad me neki Tvoji zahtjevi samo smetaju u mom miru. Ja mogu dobro živjeti i bez Tebe.“

„Ti si došao Gospodine - ali se Tvojim dolaskom nije mnogo promijenilo. Ja sam skeptičan - Tvoje formule Mira i Ljubavi su tu - ali u praksi - naša stvarnost je često nešto drugo. Upravo kršćanske zemlje proizvode najviše oružja - upravo ga kršćanske zemlje proizvode i time profitiraju. Od tvoje poruke Mira nije ostalo mnogo!“

„Ja nisam protiv toga da si se Ti, Gospodien, rodio i došao među nas ljude, ali u svojem životu nikad Ti nisam dao mjesto koje zaslužuješ! Ja ivim drukčije nego što Ti tražiš. Tvoji su zahtjevi preteški. Ni na jednu moju životnu odluku nisi Ti djelovao. Ja ipak mogu i sam organizirati svoj život.“ Jedni govore „ Dođi, Gospodine - trebamo Te“. Drugi opet - katkada glasno, katkada tiho - katkad riječima, katkad životom „ostani tamo gdje jesi- Tvojim dolaskom se i onako nije mnogo promijenilo“.

„Možemo i bez Tebe.“ Za i protiv ostaju i danas. Takvi smo mi ljudi. Dođi, Gospodine, rodi se u mojoj duši i mijenjaj me!

Dođi,Gospodine, rodi se u naše doba i mijenjaj ga.

Dođi, Gospodine - spasi čovjeka od čovjeka!

(Đuro Zrakić, Tragovi (ne) ljubavi)