Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Uto07072020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

GLAZBA ISUSA KRISTA

KAKO utječe glazba na mladež u našem društvu? Godišnje kupuju na milijune ploča. Poklonici suvremene glazbe vrište na koncertima poznatih pjevača. I tako, voljeli mi ili ne, rock glazba, rap i heavy metal, uvelike utječu na današnju kulturu.

Vođa glazbene skupine „Oasis“ Neil Gallagher ustvrdio je: „Popularniji smo od Isusa Krista.“ I dodao je: „Neki popularni pjevači, prave zvijezde, važniji su mi od Boga.“ Takvo mišljenje otkriva stravičnu plitkost shvaćanja Boga, Stvoritelja, koji je stvorio i takve ljude i jednog će im dana suditi.

isus 1024

Novozavjetna poslanica koju je napisao apostol Juda govori o tome kako će se Isus jednog dana vratiti na Zemlju da izrekne sud nad svima i da kazni sve bezbožnike za sva njihova djela i za sve uvredljive riječi koje oni izgovoriše protiv njega. Glazba skupine Oasis i mišljenje njihova vođe vape za najozbiljnijom kritikom. Ali koje mjesto Isus zauzima u našem životu? Je li nam Bog najvažniji? Volimo li glazbu koja veliča sadržaj Evanđelja? Jesmo li zahvalni za naše spasenje?

Molimo li za one, mlade i stare, koji se još nisu pouzdali u vjeri u Gospodina Isusa Krista? Što nam je najvažnije u životu? Pitanja su koja su upućena nama. Svima pojedinačno. Svi moramo dati svoj odgovor. Bez prepisivanja, jer svima nam je jednog dana suđeno doći na usmeni.

Za GIP piše: Anto Pranjkić