Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub02222020

Last updateUto, 10 Ruj 2024 7pm

Preminuo fra Ivan Markanović

ZAGREB - (14. lipnja) u pola jedan, u Novoj bolnici u Dubravi, od zastoja srca, u 56. godini života, 31. godini redovništva i 28. godini svećeništva, iznenada u je Gospodinu preminuo fra IVAN MARKANOVIĆ, franjevac kapucin – svećenik (1962. - 2017.)

Ivan Markanović obnašao je više važnih dužnosti u kapucinskoj zajednici, a poseban doprinos dao je kao asistent Frame i franjevačkog svjetovnog trećeg reda. Osobno sam s njim mnogo surađivao kao s urednikom lista "Ljudima prijatelj".fra ivan markovic

U mom srcu ostat će zapamćen kao istinski brat i čvojek koji je često posjećivao moju rodnu župu, župu Svetog Franje Asiškog u Zoviku i sovjim smješkom i bratskim savjetom pomagao u potrebama. Veliki broj posavskih obitelji imalo je prigodu upoznati se s ovim dragim čovjekom posebno u zagrebačkim  kapucinskim župama u Dubravi ( Župa Svetog Leopolda Bogdana Mandića i Župa Svetog Mihaela arkanđela)

Pokojni fra Ivan je često za života prizivao "svete čavle". Vjerujem da će u raju biti blizu Isusu Kristu, kojemu je "posvetio" svoj život.

Za GIP piše: Anto Pranjkić