Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sub05302020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Zvonko Milas impresioniran entuzijazmom mlađih hrvatskih generacija u Urugvaju

-Prenositi ljubav prema hrvatskim korijenima gotovo sto godina i osigurati da su i najmlađi članovi hrvatske zajednice podjednako revni u tome, veliki je uspjeh, kazao je ovom prigodom gospodin Milas. Prije nego što će biti nazočan 5. susretu hrvatske dijaspore u Južnoj Americi državni tajnik Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas posjetio je hrvatsku zajednicu u Montevideu u Urugvaju, koja djeluje kroz aktivnosti tamošnjeg Hrvatskoga doma.

milas mazur 900

Hrvatski dom Montevideo je nedavno proslavio 91. godinu svojega postojanja. U povodu ovog velikog događaja za hrvatsku zajednicu u Urugvaju članovi folklorne i tamburaške skupine održali su koncert.

Prema riječima državnog tajnika Zvonka Milasa on je najviše bio impresioniran entuzijazmom mlađih generacija:
-Prenositi ljubav prema hrvatskim korijenima gotovo sto godina i osigurati da su i najmlađi članovi hrvatske zajednice podjednako revni u tome, veliki je uspjeh, kazao je ovom prigodom gospodin Milas.

Naime, državni tajnik Zvonko Milas sa svojim najbližim suradnicima se ovoga tjedna nalazi na prostorima Južne Amerike gdje će se od 28. do 30. studenoga održati 5. susret hrvatske dijaspore Južne Amerike, a u organizaciji Argentinsko-hrvatske gospodarske komore. Tako će državni tajnik sa suradnicima prvog dana susreta posjetiti hrvatske kulturne centre u Buenos Airesu, a poslije svečanog otvaranja moći će pratiti nastupe glazbenih i folklornih skupina hrvatske zajednice u Argentini.zvonko urugvaj

20. studenoga planirani program predviđa rad u panelima, a za ovu prigodu radi se o sociokulturnim i gospodarskim. Doznajemo kako će se prvi panel baviti temama vezanim za identitet, jezik, kulturu, probleme državljanstva i povratka u Hrvatsku, dok će na gospodarskom panelu riječi biti o trgovini između Hrvatske i Južne Amerike, suradnji naših i tamošnjih poduzeća te o mogućim investicijama u Hrvatsku.

Zadnjega dana susreta nazočni će ići na zajednički izlet.

5. susreti hrvatske dijaspore u Južnoj Americi održavaju se pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstva Republike Hrvatske i Argentini, a kako doznajemo na susretu će sudjelovati i Hrvatska gospodarska komora u čijem izaslanstvu će biti poslovni ljudi iz Hrvatske.

Za GIP piše Anto PRANJKIĆzvonko urugvaj 1024