Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Izložba Ivice Kovača na Valentinovo u zagrebu

ivica kovac izlozba

Putovanja su svakodnevnica, nadahnuće i izazov umjetniku. U zagrebačkoj  „Galeriji osam“, na Valentinovo, otvorena je peta izložba Ivice Kovača, strojovođe i umjetnika.

U organizaciji Udruge umjetnika „Vjekoslav Majer“, na dan zaljubljenih upriličena je i zanimljiva modna revija. Zagrebački strojovođa „Putničkog prometa“, inače dipl.ing.željezničkog prometa, slika od rane mladosti, a specijalnost su mu krajobrazi, ulje na platnu i pastele. Putovanje je mu svakodnevnica, nadahnuće i izazov umjetniku.

„Ova je postava izvrsno zadivljujuća, , slike imaju svježe boje, zadivljuje način slikanja, fino brušena naiva, iako su slike realistične, kazala je na otvorenju izložbe  Ljiljana Šiljak, predsjednica Udruge slikara „Vjekoslav Majer“.

Slike Ivice Kovača su većinom ulje na platnu i pastele, teme su: most i livada, Krajolik pred nevrime, dva konja, lovačka kuća, obala Odre, kroz šumu i druge. Naslikao ih je između svojih svakodnevnih putovanja kao strojovođa, jer mu je taj posao profesija, dok je mu slikanje postalo navika i opsesija.

Tekst i snimka: B. Ćavar