Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Ned07052020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Objavljena je knjiga-Otvorimo srce Gospodin

otvorimo srce

U nakladi Radija Marije objavljena je knjiga „Otvorimo srce Gospodinu!“ u kojoj su sabrane duhovne kolumne prethodno objavljivane u Glasu Zagorja i čitane u okviru duhovnih i humanitarnih emisija „Glas srca“ na Radiju Marija Bistricai „Srce puno ljubavi“ na Radio Mariji.

Autor knjige i voditelj spomenutih emisija je Stjepan Kralj, pjesnik kajkavskoga i štokavskoga narječja (objavio do sada tri pjesničke knjige), skladatelj i tekstopisac (nastupao i zastupljen svojim pjesmama na svim poznatim hrvatskim festivalima zabavne glazbe), humanitarni djelatnik (u posljednjih nekoliko godina, daleko od svjetala pozornice, razdao ljudima u potrebi znatan dio svoje imovine).

Knjiga sadrži 36 trostraničnih kolumni u kojima se razmišlja o suvremenim, aktualnim društvenim temama (neradna nedjelja, nerođena djeca, ljudska spolnost, socijalno ugroženi...), ali u onoj njihovoj točki u kojoj izranjaju kao pitanje savjesti i pitanje vjere, dakle, kao pitanje odnosa prema čovjeku i prema Bogu,u svakom tkomari za svoj duhovni život i rast – za vlastitu budućnost u vječnosti.

Knjiga svojom jednostavnošću i aktualnošću čitatelja uvlači u vlastito razmatranje na spomenute teme, kao način da knjigu dopisuje sukladno vlastitim životnim prilikama i time učvršćuje sebe i svoju okolinu u kršćanskom gledanju na svijet. Ali glavna poruka knjige jest, da istinu o životu trebamo govoriti i činiti, a ne samo „gledati“ i razmatrati, odnosno obrazlagati i utvrđivati uvjete njezinih mogućnosti.Jer tek tako se odazivamo na imperativ sadržan u naslovu –tek tako „otvaramo srce Gospodinu“.

Knjiga je obogaćena crtežima, kao svojevrsnim likovnim komentarima pojedinih razmišljanja, koji su osobni i trajni su dar Ivana Lackovića Croate Stjepanu Kralju. Knjigu je uredio i naslovnicu fotografirao dr.sci Vlado Vladić, filozof i pjesnik iz Zagreba.

 Za GIP piše Boris Ćavar