Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Poslije svega Ljubav ili ništa

U nakladi Glasa koncila promovirana je knjiga Miljenka Grubeše „PS-Ljubav ili ništa“. Promocija je održana u 16. Križnićevoj gimnaziji u Zagrebu, 18. svibnja. U ovoj gimnaziji inače predaje vjeroučitelj i spisatelj Miljenko Grubeša koji je već objavio nekoliko knjiga. Promociju je otvorila Nina Kraković, ravnateljica 16. gimnazije, a o knjizi i autoru govorili su gimnazijski psiholog, pedagog i vjeroučiteljica. Sva to uz digitalnu prezentaciju djelova iz knjige.

ljubav 900

Na početku je prikazano kako je Vinko kardinal uljić, vrhbosanski nadbiskup pohvalio ovu duhovnu knjigu. Uz uzoritog kardinala pohvalili su knjigu eminenti profesori sa Katoličkog bogoslovnog fakulteta, redovnici, te teolozi i novinari.

Knjiga govori o vjeri i ljubavi, uz vodstvo Duha svetoga, autor je prenio na papir. Knjiga je to koja je otkrila put do Božje ljubavi, naglasio je prof. Osip imunović sa KBF-a.

„Da bi u Boga vjerovali, moramo ga iskusiti, a to možemo kroz ljubav, naglasila je na promociji Irena Pertinjak, vjeroučiteljica.
 
Miljenko Grubeša piše razumljivim jezikom. Nikad ne govori o sebi, već o sadržaju knjige. U knjizi je osnov evangelizacija ljubavlju, a ne ideologijom. Ovo je knjiga za vjernike i ateiste, za svećenike i laike, ljubav Božja je za sve ljude, istaknuto je na promociji.

Miljenko Grubeša je kazao kako je imao osobno iskustvo vjere i ljubavi i prenio ga u knjigu. Zahvalio je svima koji su mu pomogli u izradi knjige. Učenici 16. gimnazije priredili su poseban program svom vjeroučitelju, gdje su digitalno prikazani citati iz knjige.

Tekst i snimka: Boris ĆAVAR