Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Tradicionalno streljačko natjecanje u Velikoj Gorici

Dan kad su letjeli glineni golubovi. Lovačko društvo „Srna“ iz Velike Gorice 4. i 5. lipnja organiziralo je tradicionalno natjecanje u streljaštvu. Kraj lovačkog doma, na suvremenoj streljani lovci iz okolnih i prijateljskih društava okušali su se u ciljanju na glinene golubove. Zanimljivo je kako je odziv bio velik, za natjecanje u „trapu“ prijavilo se osam streljačkih ekipa i više od šesdeset pojedinaca.

strijelci boris

Za ekipno natjecanje nagrade su bule pehari i medalje a osvojili su ih: Za prvo mjesto: S.K. „Turopolje“ Lukavec, drugo mjesto LD „Golub“ Pisarovina, a treće LU „Lane“ Bučica. U pojedinačnom natjecanju prvo mjesto je osvojio Ivica Škrinjarić, te je dobio pištolj, koji je sponzorirao oružar „Kavur“. Drugo mjesto je bio Davor Vuksan, a treće Zdravko Franje. Za „fair play“ strijelca je proglašen Ivica Franje.
 
Kako kazuje Boro Trupčević, vođa streljačke momčadi domaćina, začuđuje velik odziv pojedinaca iz okolnih društava, a ovo tradicionalno natjecanje se nastavlja jer cilj nisu glineni golubovi već okupljanje lovaca i strijelaca.
 
Napisao i snimio B. Ćavar