Garevački Internet portal ®

Informacije za sve generacije!

Sri06032020

Last updateČet, 10 Svi 2040 12pm

Uspješno ljetovanje uz „reflektor“ na Murteru

Poduzeće „Reflektor“ u vlasništvu Sindikata strojovođa Hrvatske i ove godine je organiziralo ljetovanje u svom odmaralištu „Reflektor“ na otoku Murteru. Sezona na uvali Slanica, koja je inače prošlog ljeta proglašena među deset najljepših na Jadranu, započela je polovicom lipnja. Zbog povećanog odziva, sezona će najvjerojatnije trajati do konca rujna.

Ovo sindikalno odmaralište je jedno od rijetkih koje je sačuvano od propadanja i privatizacije.

murten 2016

Zanimljivo je kako odmaralište u uvali Slanica ne posjećuju samo članovi SSH s obiteljima, nego i drugi željezničari, pa čak i „obični“ građani, naravno uz drugačiju cjenu. Dosta ih je koji godinama ljetuju na Murteru. Ljetovanje se može dogovoriti i izvan utvđenih smjena, koje obično traju deset dana. Tako neki ljetuju par dana, a neki i dva tjedna. Dosta je obitelji s djecom.
 
Kako bi sve proteklo u redu brine upravitelj odmarališta Davor Budojević, friško umirovljeni strojovođa. Sve pohvale su novom glavnom kuharu, kojeg svi zovu Romeo. Kuhar je inače Šibenčanin, pa se osjetio dalmatinski štih u kuhinji. Osoblje odmarališta i dosta gostiju ostati će na Murteru do konca rujna, jer uvala Slanica traži produženje sezone. Svi koji ondje dođu, vraćaju se opet...
 
Napisao i snimio: B. Ćavar